Кандидатът за екоминистър Меглена Плугчиева е била извънреден и пълномощен

...
Кандидатът за екоминистър Меглена Плугчиева е била извънреден и пълномощен
Коментари Харесай

Кандидатът за екоминистър e Меглена Плугчиева

Кандидатът за екоминистър Меглена Плугчиева е била ексклузивен и пълномощен дипломат на България.

Инженер по горско стопанство и екология от Лесотехническия университет – гр. София. Специализирала е в Научния институт по горите - Гьотинген /Forstliche Versuchsanstalt/, Федерална Република Германия и в Института по горска политика на „ Алберт Лудвиг “, Фрайбург, Федерална Република Германия, пише .

От януари 2019 година е ексклузивен и пълномощен дипломат на Република България в Черна Гора. От 01.06.2012 година до 31.10.2018 година е ексклузивен и пълномощен дипломат на Република България в Конфедерация Швейцария и Княжество Лихтенщайн. От 2009 година до 2012 година е била депутат, както и в интервалите от 1995-1997 година и 1999-2001 година

Заместник министър-председател на Република България от 2008 година до 2009 година, отговарящ за ръководството и контрола на европейските фондове. От 2004 година до 2008 година е ексклузивен и пълномощен дипломат на Република България във Федерална Република Германия. Била е и заместник-министър на земеделието и горите с ресори европейската интеграция и горското стопанство и стратегиите ФАР и САПАРД.

Единственият дипломат с два ордена от Германия - “Федерален кръст за заслуги със звезда ” и “Федерален кръст I степен ”. Носител на „ Златния почетен знак “ на Министерство на вътрешните работи за принос към присъединението на България към Европейския съюз. Удостоена с почетното звание „ Доктор хонорис идея ” на Лесотехническия Университет гр.София.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР