Кандидатът за депутат от Възраждане Чавдар Бахчевански е признал, че

...
Кандидатът за депутат от Възраждане Чавдар Бахчевански е признал, че
Коментари Харесай

Кандидат-депутат от Възраждане си призна, че е шофирал дрогиран и получи присъда

Кандидатът за народен представител от " Възраждане " Чавдар Бахчевански е признал, че е карал след приложимост на опиати.

Той е сключил съглашение с прокуратурата и е наказан на година условно с три години изпитателен период и санкция от 500 лева

" Софийски градски съд (СГС) утвърди съглашение, с което обвиненият Ч. Б. се признава за отговорен в осъществяването на закононарушение по член чл. 343б, алинея 3 от Наказателен кодекс и му се постанова наказване „ отнемане от независимост " за период от 1 година, „ санкция " в размер на 500 лева и „ отнемане от право да ръководи моторно транспортно средство " за период от 1 година.

... Наказанието „ отнемане от независимост " се отсрочва с изпитателен период от 3 години ", написа в известието на СГП.

Присъдата е условна, което значи, че Бахчевански няма да лежи в пандиза, само че в случай че извърши ново закононарушение в границите на трите години изпитателен период, ще излежи присъдата си дейно.

Бахчевански бе хванат да кара след приложимост на 10 септември в Пловдив. Тогава вървяха засилени инспекции на водачи, почнали след тежката злополука на 5 юли в София, за която бе упрекнат Георги Семерджиев.

Бахчевански е дал позитивна проба за кокаин. Тъй като по това време той бе с имунитет, основният прокурор Иван Гешев изиска събаряне на отбраната му. След единодушие на ЦИК следствието бе предоставено на следовател.

Няколко дни след полевия му тест той пусна резултати от лаборатория.

" Възраждане " пък излезе с декларация в негова отбрана и назова случилото се " следващата клеветническа акция против „ Възраждане “.

След това обаче Бахчевански се е признал за отговорен като в това време се е отдръпнал от листите на партията.

За утвърди съглашението съдът е приел, че има задоволително доказателства за виновността му. Според съда сделката сред обвинен и прокуратура е в сходство със закона и морала му.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР