Кандидатът за депутат от Алианс за права и свободи Джейхан

...
Кандидатът за депутат от Алианс за права и свободи Джейхан
Коментари Харесай

Джейхан Ибрямов остава в ареста


Кандидатът за народен представител от " Алианс за права и свободи " Джейхан Ибрямов остава в ареста с мярка за неотклонение " задържане под стража ". Това разгласи арбитър Иван Стоилов от Софийския градски съд след близо един час правосъдно съвещание, което се организира при закрити врата.

Причините - против Ибрямов е повдигнато обвиняване за търговия с въздействие което е тежко по смисъла на закона и наказуемо с отнемане от независимост от 6 година Съдът не е приел, че има заплаха Ибрямов да се укрие, само че има заплаха от осъществяване на ново закононарушение. Отделно от това от материалите по делото са налице други материали за пазаруване на гласове . Съдът е приел и че няма данни за влошено здравословно положение.

Определението на съда предстои на обжалване до 10.10.2024 пред Софийския апелативен съд.
 Джейхан Ибрямов в ареста поради пазаруване на гласове Обновена
Джейхан Ибрямов в ареста поради пазаруване на гласове

Прокуратурата е поискала имунитета на депутата след арест с белязани пари

На влизане в правосъдната зала Джейхан Ибрямов не отговори на журналистическите въпроси и резервира безмълвие по отношение на с които бе арестуван.

В правосъдната зала прокурор Ивайло Петров изиска от арбитър Иван Стоилов да бъде прегледана при закрити врата. Причината - по делото има секретна и класифицирана информация. Адвокатите на Джейхан Ибрямов също показаха поддръжка към тезата на държавното обвиняване.

Почетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган, който от години не се е появявал обществено в неконтролирана среда, се причисли към митинга на своите поддръжници и се оказа на жълтите павета пред постройката на Народното събрание . Там се организира единия протест в поддръжка на задържания Джейхан Ибрямов под дъжда, който вали над София.

Вторият митинг се организира пред постройката на Съдебната палата и е управителен от мегафона от някогашния ефирен водещ, а в този момент претендент за народен представител от листите на АСП Николай Бареков .
 Ахмед Доган стачкува под триъгълника на властта
Ахмед Доган стачкува под триъгълника на властта

Втори митинг, воден от Николай Бареков, се организира пред Съдебната палата

След обосновано основание на страните по делото съдията се съобрази с по този начин направеното искане и прикани медиите да изоставен правосъдната зала, с което се пристъпи към разглеждането на по-лека мярка за неотклонение от " задържане под стража " на кандидат-депутата Джейхан Ибрямов.

Припомняме, кандидат-депутатът от " Алианса за права и свободи " в сряда вечерта по следствие за пазаруване на гласове.

Прокуратурата посочи, че той е бил хванат при приемането на

Държавното обвиняване твърди, че Ибрямов е изискал 200 000 лв. от собствен дълготраен прочут против заричане да му спомага за приемането на публични поръчки в Министерството на защитата. Кандидат-депутатът е декларирал, че ще употребява парите за пазаруване на гласове.

След искане от проверяващите от Народното събрание и ЦИК.
 Съпругата на Ибрямов чака освобождението му с гладна стачка в Триъгълника на властта
Съпругата на Ибрямов чака освобождението му с гладна стачка в Триъгълника на властта

По какво обвиняване е свален имунитетът на Джейхан Ибрямов
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР