Кандидатът ни за премиер ще получи мандата от президента, така

...
Кандидатът ни за премиер ще получи мандата от президента, така
Коментари Харесай

Станислав Балабанов от ИТН: Петър Илиев е изключителен юрист и доказан професионалист

" Кандидатът ни за министър председател ще получи мандата от президента, тъй че не остана, скоро всички ще го схванат. Ако получим поддръжка за програмата, ще има държавно управление, в случай че не - нови избори. Вече не преговаряме с министри от служебния кабинет ". Това съобщи Станислав Балабанов от Има Такъв Народ пред " Марица ".

Според него визията на партията е в ръководството на страната да влязат съответни хора и да свършат съответна работа. Балабанов е безапелационен, че имената на кабинета и премиера в бъдещия проектокабинет ще бъдат ясни до часове.

" Лесно е. Първо президентът да ни връчи мандат. Този мандат ще бъде взет от претендента ни за министър председател - той или тя, няма значение, ще стане ясно скоро. Списъкът с министри ще бъде показан тук, в Народното събрание. През това време диалозите ще продължат, до момента в който се стигне до бутоните в пленарна зала. Ще имат време да ревизират министрите, да се срещнат с тях. И към този момент да вземат решение - поддържат или отиваме на втори, трети мандат.

Той разяснява и името, което сега най-вече се спряга за министър председател Петър Илиев. 
 Любен Дилов: Да оставим Има Такъв Народ да си вършат кабинет на мира Любен Дилов: Да оставим Има Такъв Народ да си вършат кабинет на мира
Депутаът от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили разяснява във Facebook преполагаемия претендент за министър председател на " ИТН " Петър Илиев. " Поводът са смешките,...

Всякакви имена въртят, предходната седмица пък беше това на Меглена Кунева. Петър Илиев е извънреден правист и потвърден експерт.

Балабанов добави, че с министри от служебния кабинет не договарят. 

В последна сметка ние спечелихме изборите, въпреки и минимално, поехме отговорност в доста тежка обстановка в името на това да се борим против модела, който сътвори ГЕРБ. Да, предния път върнахме мандата, само че по този начин унищожихме ГЕРБ. В противоположен случай щяха да ни задушат и изплюят за няколко месеца. Сега нещата са разнообразни. Обществото сподели, че желае смяна. Важно е нашите сътрудници да се успокоят, да гледаме в една посока. Иначе не се опасяваме да идем на нови избори, това е демокрацията.

ОЩЕ: 

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР