Кандидатът на Възраждане за кметския стол в София на Местни

...
Кандидатът на Възраждане за кметския стол в София на Местни
Коментари Харесай

Николай Дренчев: ГЕРБ и Фандъкова нанесоха на София повече поражения, отколкото по време на война

Кандидатът на " Възраждане " за кметския стол в София на Местни избори 2019 година Николай Дренчев, направи самобитна ретроспекция на ръководството в София за последните 14 години, откогато същото е в ръцете на партия ГЕРБ и нейните кметове.

Той напомни, че когато вършим оценка на миналите 10 години, в които Йорданка Фандъкова е отпред на столицата, същата не може да изключи и предходните 4, в които кмет на Столична община беше Бойко Борисов, а Фандъкова беше негов заместител с сектор " Образование и просвета ".

" Мнозина не помнят, че Йорданка Фандъкова не е в Столична община от 10 години, а от 14. Когато вършат оценка за ръководството й, медиите и угодните коментатори комфортно не помнят четирите години, когато същата беше заместител на Борисов, отговаряща за образованието. Следва да им бъде напомнено да вземем за пример, че батакът с детските градини стартира точно тогава. Автоматизираната компютърна система за записване на децата в детските градини беше въведена точно под нейно управление през 2008 година и се срина още в първия ден от въвеждането си. Тогава, в случай че си спомняте, тя подаде оставка затова, само че Борисов не я одобри. По-лошото е, че въпросната система до ден сегашен не работи, както би трябвало, и всяка година има недоволства от нея, когато пристигна времето за записване. Дали е несръчност единствено, дали става дума и за корупция, не знам, само че това трови живота на софиянци и е време да има виновни. "

Дренчев напомни и за казуса със снегопочистването, който всяка зима се трансформира в една от главните драми за жителите и гостите на столицата.

" Не мога да схвана следното, за какво при толкоз добре развити към този момент технологии, можещи да предсказват времето не до дни, а до часове и минути, всяка година снегът ни изненадва, а след първото му рухване животът в столицата блокира. Защо се употребяват допустимо най-евтините и некачествени смеси за разчистване, които унищожават пътната настилка и след две зими софийските улици още веднъж са за ремонт. Отговорът е елементарен: тъй като едни и същи притежатели стоят както зад почистващите компании, по този начин и зад пътностроителните, които печелят поръчките за поправки по-късно. Перфектна корупционна система от затворен вид. Разрушавам и строя още веднъж разрушеното от мен. С общителното подпомагане на Йорданка Фандъкова, несъмнено. "

Дренчев добави: " Впрочем, когато приказваме за пътищата в София и корупцията, знаете ли кой е най-ветровитият и нерешителен пост в Столична община - този на зам.-кмета по превоза. За последните 10 години тази служба са я напуснали цели трима замове. Първи беше Велизар Стоилов. Той подаде оставка поради отдаване на линии от градския превоз на частни компании. На частни компании! Представяте ли си!? И все близки до ГЕРБ, несъмнено. Ами Любомир Христов, помните ли тази фамозна фигура? И той напусна поради корупция към една социална поръчка. За Евгени Крусев няма какво повече да приказваме, нещата там са ясни. Много постоянно, когато става дума за безкрайните поправки на улиците в София, мнозина са склонни да приказват единствено за безобразията към Графа, само че не са единствено те. Какво да кажем за траялия една година ремонт на " Дондуков "... Там безобразията бяха още по-големи и от тези по " Граф Игнатиев ", само че минаха някак сред капките, тъй като ремонтираната права не беше в центъра на София. "

В свършек претендентът на Възраждане показа и информация по отношение на неведнъж увеличеният брой на хората със респираторни болести в София, в резултат на мръсния въздух в София, изключително през зимните месеци.

" Приятели, поради мръсния въздух в София се завърнаха познати от близкото минало заболявания, които си мислехме, че са окончателно останали в историята. Като туберкулозата, да вземем за пример. Появиха се случаи на 2-3 годишни дечица с астма... На какво наподобява това!? Тук към този момент не приказваме единствено за безхаберие и несръчност, това е закононарушение! За 14 години ръководство на ГЕРБ, Борисов и Фандъкова софиянци дадоха повече жертви, в сравнение с през Втората международна война. А това е закононарушение, за което няма отминалост. Лично ще имам грижата за това! "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР