Кандидатът на републиканците за Белия дом Доналд Тръмп издържа снощи

...
Кандидатът на републиканците за Белия дом Доналд Тръмп издържа снощи
Коментари Харесай

Тръмп издържа първия си изборен тест, след като беше признат виновен от съда

Кандидатът на републиканците за Белия дом Доналд Тръмп устоя нощес първия си избирателен тест, откакто беше наказан в Ню Йорк, на първичните избори в няколко американски щата, съобщи Франс прес.

Бившият президент е единственият републикански претендент, който към момента взе участие в конкуренцията за президентските избори през ноември, а консервативните му противници от дълго време са се отказали.

Американският избирателен календар обаче е организиран по този начин, че в някои щати към момента се организират първоначални избори, които служат за публично установяване на претендента, който ще бъде номиниран през юли на партийна конференция.

Първични избори имаше през вчерашния ден в щатите Монтана, Ню Джърси, Ню Мексико и Южна Дакота.

Въпреки че Доналд Тръмп публично е единственият републикански претендент, който към момента взе участие в конкуренцията против президента демократ Джо Байдън, имената на някогашните му консервативни противници към момента попадат в бюлетините, отпечатани месеци по-рано. Това е специфичност, от която някои гласоподаватели републиканци до момента се възползваха, с цел да изразят недоволството си от милиардера.

Следователно целият смисъл на първичните избори през вчерашния ден беше да се мери степента на поддръжката на републиканските гласоподаватели за Доналд Тръмп след неговото наказание. Бившият президент реализира положителни резултати във всеки от тези щати, като завоюва 85 % от гласовете в Ню Мексико.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР