Кандидатът на президент на БФС Димитър Бербатов даде пресконференция, в

...
Кандидатът на президент на БФС Димитър Бербатов даде пресконференция, в
Коментари Харесай

Бербатов: В петък Конгрес ще има

Кандидатът на президент на БФС Димитър Бербатов даде конференция, в която съобщи, че по закон Конгресът в петък не може да бъде анулиран. Той разгласи, че дружно със своя екип ще бъде пред НДК.

„ Причината за конференцията е, с цел да ви осведомяваме какво се случва в този миг. Направихме отново обиколка с моя екип. Обиколихме тимовете, споделихме концепциите си. Видяхме позитивизма в тях, желанието им за смяна, както и разочарованието им, че не им се дава смяната по почтен и легален метод. Заговори се, че има концепция да се бойкотират шампионатите. Това е коренно, ние не желаеме такова нещо. Все още нищо не се случва по тематиките, които те искат”, стартира Бербатов.

„ Клубовете събраха подписка и я входираха в съда на 31 януари при арбитър Жаклин Комитова. Днес е 15 март, а съдът не се е произнесъл. Това е охранително произвеждане. По закон 1/3 би трябвало да се съберат подписи. Това производсво се взема решение по бърз метод. До момента няма решение от тази подписка. Някои от клубовете са поискали съдията по делото да си направи отказ. Започнаха да се събират контрадекларация от клубове, които към този момент бяха подписали декларация за Конгрес. Бяха натискани да подписват контрадекларация. Миналото произвеждане беше решено в доста къс период. Трябва да се назначи Конгрес, в случай че си събрал 1/3 от членовете. Прилагат се юридически хватки”.

„ Конгресът, който се счита за отсрочен, само че не е. Септември в Търговския указател има покана за постоянен конгрес за 18.03. 2022. Януари тази година има конференция, на който се афишира този Конгрес. На 1 март се събира Изпълнителния комитет и анулира Конгреса. Няма точка за анулация на Конгреса. Те не са в правото си да го анулират. Поканата за постоянен Конгрес към момента е в Търговския указател. Затова той не може да бъде анулиран, а би трябвало да се организира. Конгрес би трябвало да има. 31.03.2022 до тогава БФС би трябвало да показа на ММС бюджет, избран на Конгрес. Ако не го създадат, лицензът може да им се вземе. Зала 3 на НДК е резервирана, макар че конгрес няма да има. Защо е резервирана тази зала? Или ще има Конгрес, или ще се попречи да има постоянен Конгрес. БФС се пробва да направи някаква скица, по която да не бъдем позволени до този Конгрес, а подобен да се състои. Поради тази причина всеки клуб, който е издигнал законно и в период пратеник и е подал документи в деловодството на БФС в период, се смята, че делегатите им са годни и могат да вземат участие в Конгреса. Аз и моят екип ще бъдем там. Призовавам всички, които са загрижени за българския футбол, да бъдат там. Аз, Мартин, Стилиян ще сме пред НДК в петък в 10:30 сутринта”.

„ Никой не желае да се стига до крайности. Търсим обединяване, търсим да строим, а не да разрушавам. Това може да се случи с законен Конгрес. Предавам въодушевление от самите срещи, където са прокраднаха разнообразни хрумвания. Ето до каква степен водят моменти, които водят до разединеност”.

„ Знаем, че залата е непокътната за 17 и 18 март. Тази зала е резервирана. БФС би трябвало да се попита за какво е резервирана. Не е анулиран Конгреса. Тези хора по правилник и закон не могат да го създадат. Дори на моменти аз се озорвам какво да ви кажа. Тези въпроси са към тези, които взимат решения. Тази обстановка е отрицателна. Докато не се организира Конгрес, почтен и транспарантен, няма отказване”, продължи той.

„ Щом клубовете са си подали документите в период, без значение кой поддържат, са законни. Аз нямам правото да се откажа. Когато отидем в петък, с цел да можем да създадем подобен Конгрес, какъвто трябва”.

„ Очакваме реакцията на Министъра по-късно, което дискутираме. Очакваме с неспокойствие какво ще каже той. За всички дати и нарушавания сме сезирали УЕФА. Допускаме, че от БФС ще кажат, че лъжем. Подготвени сме за това”.

„ В петък не може да няма Конгрес. В петък Конгрес ще има. Това е законния метод да се случат нещата. Тръпна от предпочитание какво ще ни донесе петък. Ще гледаме дружно, уповавам се ние да участваме, вие да отразявате”, приключи той.

„ Става дума за бързо произвеждане. Би трябвало да бъде прегледано, да бъде назначен Конгрес. Съдия Жаклин Комитова би трябвало да каже за какво го прави. Факт е, че духът на това охранително произвеждане не е спазен. Питайте съдийката. Само поради това назоваваме нейното име”, добави членът на екипа на Бербатов.

„ Няма по какъв начин да постъпят документи в Търговския указател за анулация, тъй като нямат право да го вършат месец по-малко от неговото осъществяване. Проблемът е, че последните години се нарушава устава и закона. Брутално. Без вземане предвид с който и да било, непрекъснати неистини. Бюджетът по правилник би трябвало да бъде утвърден от Конгреса. Безочливи неистини, нарушение на закона и устава”, сподели още той.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР