Кандидатът на ПП-ДБ за премиер акад. Николай Денков отвори вратата

...
Кандидатът на ПП-ДБ за премиер акад. Николай Денков отвори вратата
Коментари Харесай

Денков допусна нов формат с ГЕРБ и напомни на Радев: Не съм служебен министър, за да ми казва какво да правя

Кандидатът на ПП-ДБ за министър председател акад. Николай Денков отвори вратата за нови договаряния към състава на възможния ротационен кабинет с Мария Габриел, като даде две варианти:
кабинет с политически лица - нещо, което дотук беше отхвърляно от ПП; експертен кабинет, в който нито една партия да не взе участие със свои ярки представители, като се изключат двамата министър председатели.
" Това, което за мен е недопустимо, е да се появят едни специалисти, за които никой не носи отговорност, след което да се окаже, че те се подчиняват на външни фактори отвън Министерски съвет. Този кабинет би трябвало да работи като екип, тъй като другояче ще стане или като " Орел, рак и щука ", или има друга заплаха - зад някои от министрите да има стопански ползи и да се окаже, че министърът обслужва непознати ползи, а не ползите, които ние би трябвало да пазиме като държавно управление ", сподели Николай Денков в изявление за " Лице в лице " по bTV.

Той акцентира, че каквото и решение да се вземе на договарянията с Мария Габриел, то ще би трябвало още веднъж да бъде разисквано и доказано от националните препоръки на партиите, тъй като " това е смяна на мандата, с който сме стартирали ".

Денков се разграничи от думите на Асен Василев за чистка в администрацията " законно или нелегално ".

Кандидатът за министър председател сподели, че в договарянията с ГЕРБ ще бъдат заложени гаранции, че " няма да има чистки, които не са свързани с процедура и обзор ".

Той осъди държанието на Румен Радев при връчването на мандата на 29 май и подсети, че е излъчен за министър председател от парламентарни групи, а не е " длъжностен министър, с цел да ми споделя какво да върша ".

" Очаквах да има рецензии, само че не чаках да го направи по този метод. Мисля, че мина зад границата. Определено не считам, че е негова работа да каже " Не изпълнявайте мандата ", сподели Денков.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР