Кандидатът на ПП-ДБ за кмет на София Васил Терзиев реши

...
Кандидатът на ПП-ДБ за кмет на София Васил Терзиев реши
Коментари Харесай

Съжалявам, че ви надцених. Няма да ме откажете: Васил Терзиев реагира след обвиненията срещу Телерик

Кандидатът на ПП-ДБ за кмет на София Васил Терзиев реши да излезе от досегашния си звук и реагира прочувствено на обвиняванията за това, че стартът на " Телерик " може да е обвързван с финансиране от Държавна сигурност.

" Последните дни чух какви ли не художествени измислици по мой адрес - истини примесени с доста полуистини, цялостни неистини и доста изобретателно навързани операции. На множеството нелепици не смятах да давам отговор и да слизам на равнището на пишещите, в това число на политически водачи, от които бих очаквал повече класа. Явно съм ги надценил. Извинявам се. Извинявам се и за всички други проблеми от Освобождението до момента. И тези, които занапред предстоят. Разбрах, че съм отговорен за всичко, може би освен в тази вселена ", написа Терзиев в профила си във Фейсбук.

Той разказва метода, по който " Телерик " се основава, като отхвърля " внушението, че почтен триумф в България няма " и че " зад всичко прозират генерали и куфарчета, “нечестен ” и “привилегирован ” старт ".

Това изказване беше стартирано в публикация от БГНЕС, в която се посочваше, че четиримата съоснователи на бъдещата компания са употребявали помощ от сдружението " Кимкооп Трейдинг ", свръзана с някогашни чиновници на Държавна сигурност - следващ епизод от сагата към фамилния генезис на Терзиев, чиито татко, дядо и чичо са работили за комунистическите служби за сигурност.

" Създадохме компанията без нито един лев и никаква външна поддръжка, с изключение на безплатния офис и това, че нямаше потребност да си записваме компания и да поддържаме счетоводство сами. За последното си плащахме апропо, тъй като по този начин е редно. И когато пораснахме и се закрепихме, се отделихме. Това стана през 2005 година, когато стигнахме 3 млн. $ оборот. След 3 сложни години, само че все нагоре - 2002 с 20 хиляди $ оборот, 2003 с 250 хиляди $, 2004 направихме 1 млн. $ доходи. Това са обстоятелствата. И тези обстоятелства са гледани под лупа от вложител като Summit Partners, които вложиха в Телерик през 2008 година Който най-малко поне схваща от бизнес, знае през какъв развой минава всяка една компания, в която влага водещ американски 30-милиарден фонд за рискови вложения. Инвестицията в Телерик беше в българското сдружение и беше една от дребното в Източна Европа. Това е доказателство каква компания бяхме построили с сътрудниците. И от която всички ние, които бяхме в основата на триумфа на Телерик, продължаваме да се гордеем. И в която НИКОГА не е имало Държавна сигурност пари. Имало е наши пари и инвестиция на Summit Partners. Ако някой твърди друго – лъже. А с цел да потвърдя всяка дума, аз нямам никакъв проблем да отида на детектор на лъжата и да се види истина ли е написаното горе или не ", изяснява той.

Терзиев упреква " политическите си съперници и техните трубадури " за това, че " повтарят до безспир едни и същи операции " - явно посланието му е ориентирано към ГЕРБ, съдейки по това, че им вменява отговорност за " всичко, което причинихте на града ".

" Съжалявам, че ви надцених. Но колкото и да ви се желае, няма да ме откажете. Нито мен, нито всички други хора, които им е омръзнало от вашите измами и опити да ни откраднете бъдещето ", написа още той.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР