Кандидатът на ПЕС Франс Тимерманс положи основата на бъдеща лява

...
Кандидатът на ПЕС Франс Тимерманс положи основата на бъдеща лява
Коментари Харесай

Политико: Тимерманс положи основата на лява коалиция срещу монопола на ЕНП

Кандидатът на ПЕС Франс Тимерманс постави основата на бъдеща лява коалиция - по този начин вестник "Политико " разяснява държанието му на снощния спор с шестимата негови съперници за поста ръководител на Европейската комисия, който се организира в Брюксел.

Тимерманс употребява огромния спор, с цел да изрази блян за лява коалиция, която би могла да пробие монопола на десноцентристката партия ЕНП отпред на Европейски Съюз, разяснява изданието, представено от БНР. Като образец "Политико " дава отговора му по тематиката за климатичните промени, в който той хвали напъните на социалистите, зелените и левите и акцентира, че те могат да обединят необятен набор от политици.

Той се обърна към съперниците си от Зелената партия Ска Келер и европейската левица Нико Куе по този начин:

"И тримата имаме задоволително богат опит в Европейския парламент през последните пет години. Моето предложение към тях е - дано работим дружно през идващите пет, с цел да сме сигурни, че идната комисия ще сложи рецесията с климатичните промени най-високо в дневния си ред. Сигурен съм, че ще можем да убедим доста хора в фамилията на либералите, с цел да създадем съюз от Ципрас до Макрон ".

Белгийската телевизия РТВФ отбелязва, че претендентът на ЕНП Манфред Вебер е бил главната цел на останалите претенденти, както и че му е било мъчно да отвръща на ударите.

„ Този, който към този момент бе представян като човек без опит в държавната политика и без доста омагьосване, мъчно ще убеди европейските водачи, че би трябвало да наследи Жан-Клод Юнкер и че е индивидът на вярата, както самичък обича да се показва “, заключава РТБФ.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР