Кандидатът на партия ГЕРБ за кмет на Стара Загора Живко

...
Кандидатът на партия ГЕРБ за кмет на Стара Загора Живко
Коментари Харесай

Живко Тодоров: Винаги съм се стремял да привличам средства и отвън за развитието на Стара Загора

Кандидатът на партия ГЕРБ за кмет на Стара Загора Живко Тодоров се срещна с членовете на Лайънс клубовете в града, оповестиха от пресцентъра на партията.

Той съобщи, че постоянно е подкрепял активността и съответните начинания на тези и други сходни организации, тъй като те действително могат да противодействат на нихилизма. „ Вашата съществена задача е да възпитавате младежите на отговорност към обществото и процесите, които протичат в него. Възпитаният човек не разрушава, не цапа, не основава проблеми… Радвам се, че доста от плановете ви са ориентирани и към децата, и те виждат посредством дейностите ви образец за подражателство. Този модел е одобрена процедура в доста европейски страни, само че тук има какво още да надграждаме” – сподели Живко Тодоров. Той е уверен в изгодата от взаимоотношението на Общината с клубове от фамилията на Лайънс и благодари на хората, които членуват в тях за дейната им позиция. Те му споделиха концепцията си за възобновяване на Планетариума в Стара Загора. Тодоров посочи, че той също е мислил за това и даже се е уведомил за възможната стойност на плана. Парите могат да бъдат обезпечени по разнообразни способи, само че интензивността на Лайънс и започнатата от клубовете дарителска акция ще бъде от огромна изгода.

Кандидатът за кмет на Стара Загора срещна присъстващите на срещата с главните акценти, които ще дефинират активността на екипа му през идващия мандат. Живко Тодоров акцентира ролята на Тракийския университет за бъдещото развиване на града и потребността от доста по-тясно взаимоотношение сред общинската администрация, бизнеса и университета. Това е единствено една от дейностите, ориентирани към младежите, а други са свързани със основаване на учебно заведение за млади гении, което ще предложи по-задълбочено обучение по математика, компютърни системи и осведомителни технологии. „ Такова елитно учебно заведение ще образова и деца от други градове, ще помогне Стара Загора да има задоволително готови фрагменти, от които бизнесът се нуждае от ден на ден, и да се трансформира в развъртян софтуерен град” – сподели Живко Тодоров.

С желанието на Общината да оказва помощ на младежите и да взема решение техните най-важни проблеми, претендентът за кмет стимулира и направените през последните години вложения за възобновяване на постройките на учебни заведения и детски градини, подобряването инфраструктурата в кварталите и в центъра на града, цялостната замяна на публичния превоз, основаването на условия за спорт и отдих, а също и десетките събития от културния живот, които трансформират Стара Загора в забавен, богат и отворен за желанията на хората град. Живко Тодоров изясни, че този развой продължава с ремонтите на Летния спектакъл, Зоопарка, модернизацията на пазара за индустриални артикули (Руския пазар), разширението на парк „ Артилерийски”, подмяната на канализация в кв. „ Самара” 1 и основаването на комфортни улици и тротоари. Обясни и какво следва за възстановяване на качеството на въздуха. Сред тях са: придобиване на нови електрически рейсове с европейско финансиране; опция за прилагане на колела под наем; изцяло усъвършенстване на транспортната скица посредством въвеждането на „ умни” светофари, които ще облекчат трафика на коли, а с това ще намалеят и нездравословните газове; замяна на печките с твърдо гориво със системи посредством котли на пелети (по стратегия „ Life “); потребление на мобилни станции за следене на качеството на въздуха…

„ В приемните си дни през последните години съм разговарял с близо 6 000 души и знам какво желаят хората. Точно това прави и Общината – взема решение съответните им проблеми” – сподели Живко Тодоров, “В тази акция слушам доста великодушни обещания от други претенденти, надали не всичко би трябвало да е гратис. Но ние сме създали точни сметки кое какъв брой коства и знаем какво е допустимо и изпълнимо. Заедно с това аз постоянно съм се стремял да привличам пари от страната за развиването на Стара Загора” – посочи Живко Тодоров и за следващ път даде образец с разширяващия се сега парк „ Артилерийски” и опцията в него да бъде построена и многофункционална зала за спортни и културни събития с 5 000 места. Подобно оборудване би коствало към 15 млн. лв. и строителството му е допустимо единствено с финансиране от държавния бюджет. Съвсем скоро там ще бъде подготвена новата атрактивна площадка за скейтборд, изпълнена по всички правила за сигурност.

На срещата на членовете от Лайънс клубовете с Живко Тодоров участваха и претендентите за общински съветници от листата на ГЕРБ Дарин Петков, доцент доктор Емил Славов и Ваня Михайлова. Живко Тодоров отговори и на доста други въпроси и одобри предложенията на хората в залата. Всеки от изказалите се му благодари за съпричастността и го увериха в своята поддръжка за идващ кметски мандат.

Живко Тодоров и листата за общински съветници, препоръчани от политическа партия ГЕРБ, са под номер 43 в интегралните бюлетини за избор на кмет и на Общински съвет на локалните избори на 27 октомври.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР