Кандидатът на медицинските науки и семеен лекар Сергей Чудаков посочи

...
Кандидатът на медицинските науки и семеен лекар Сергей Чудаков посочи
Коментари Харесай

Лекар посочи кои са вредните и полезните храни при Омикрон

Кандидатът на медицинските науки и фамилен доктор Сергей Чудаков уточни кои храни би трябвало да заобикалят пациентите, които са инфектирани с Омикрон.

Според лекаря диетата на пациенти с COVID-19 постоянно отслабва имунната система и предизвиква възпалението. Докторът показва фаст фууд храните, майонезата, сладкишите и пържените храни като нездравословни за болните от ковид.

Той също по този начин поучава да се обърне внимание на храните, съдържащи фруктоза.Те се смятат за по-полезни от тези със наличие на глюкоза, само че това е неправилно мнение.

„ Продуктите с изкуствена фруктоза се класифицират като вярно хранене, макар че имат провъзпалителен резултат и провокират инсулинова устойчивост. Соковете, даже и прясно изцедените, не постоянно са потребни. По-добре е да избирате пресни плодове или да си вършиме смути ", споделя докторът.
Той показва и продуктите, които имат противовъзпалително деяние. Това са сладки и кисели плодове, зеленчуци, билки и горски плодове .

Според него куркумата също е потребна при ковид. Въпреки това не би трябвало да се употребява от хора с гастрит и чревни възпаления.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР