Кандидатът на „Има такъв народ“ за министър-председател не е участвал

...
Кандидатът на „Има такъв народ“ за министър-председател не е участвал
Коментари Харесай

Филип Станев: Кандидатът за премиер на ИТН не е политик, но е разпознаваемо лице

Кандидатът на „ ИТН “ за министър-председател не е взел участие до момента в политиката, само че е разпознаваемо лице. Това съобщи в „ Тази заран “ по бТВ зам.-председателят на ПГ на Има Такъв Народ Филип Станев. Той добави, че съставът на кабинета им е подготвен и чакат Румен Радев да връчи първия изследователски мандат.

Депутатът от партията на Слави Трифонов съобщи още, че не търсят поддръжка от Движение за права и свободи, тъй като по време на договарянията не са имали допирни точки по значими за тях тематики.

Станев беше безапелационен, че Има Такъв Народ няма да подпише съдружно съглашение с никоя партия.

Има Такъв Народ vs. „ Демократична България “

Той изясни, че от партията нямат отговор за какво от „ Демократична България “ са реагирали с декларация в Народното събрание за състава на бъдещия кабинет.

„ Какво се промени? Едно говорихме на тези съвещания с политическото им управление. Защо нашите специалисти се срещнаха и схванаха по главните тематики? Какви бяха тези заявления и властови искания? Какви бяха тези искания за министерски постове? При състояние, че господин Христо Иванов заявява, че няма да има такива искания “, съобщи Станев.

Според зам.-председателя на ПГ на Има Такъв Народ се е оказало, че препоръчаните от „ Демократична България “ трима министри от служебния парламент не са „ ангелоподобния облик “, който им е построен.

Става въпрос за финансовия министър Асен Василиев и сътрудниците му с ресори „ стопанска система “ и „ обучение “ – Кирил Петков и Николай Денков. Вчера в Народното събрание от партията на Слави Трифонов упрекнаха Василев в кражба на интелектуална благосъстоятелност и намекнаха за спор на ползи при Петков.

„ Те имат проблеми в своето професионално минало. Някои от тях имат проблеми и със закона. Разбрахме го в точния момент. Странно е за какво тези министри са толкоз фаворизирани, в случай, че те не са напълно ОК с това, което са правили през годините. Вчера Василев сподели пред медиите, че си бил спечелил делата в Ню Йорк. Ама, ние приказваме за делата в Лондон и приказваме за извънсъдебно съглашение – такова се реализира, като кажеш, че си отговорен и не желаеш да понесеш действителна наказателна отговорност “, съобщи депутатът от партията на Слави Трифонов.

Станев изясни, че острата им реакция е била предизвикана, тъй като в началото от „ Демократична България “ са декларирали, че не държат на министерски постове, а след това са излезнали с оферти за съответни лица.

Той добави, че не са предложили три пъти на Асен Василев да се причисли към техния кабинет, а са водили три диалога – с едно предложение. Относно оферти първи вид на кабинет Станев съобщи: „ Ако не бяхме аналитични и не бяхме отчели това като неточност – нямаше да оттеглим предлагането “.

„ Дългата ръка на Движение за права и свободи “

Той отхвърли в дейностите им да се намесва „ дългата ръка на Движение за права и свободи “, както обявиха Василев и водачът на „ Изправи се БГ! Ние идваме! “ Мая Манолова.

„ Дайте да не приказваме за дълги междинни и къси ръце, а да гледаме обстоятелствата. Тук виждаме дългата ръка на британското правораздаване във връзка с господин Василев. И по тази причина част от събитията се развиват по този метод. Ние се срещнахме с Движение за права и свободи намерено, пред медиите в Народното събрание. Не търсим поддръжка с Движение за права и свободи, нямаме доста допирни точки. Самите те, най-вероятно, няма да ни поддържат “, уточни още той.

Станев съобщи, че се разминават по тематиките – основен прокурор и правосъдна промяна. По думите му Движение за права и свободи и ГЕРБ са част от политико-олигархическия модел.

Депутатът от Има Такъв Народ беше безапелационен, че партията на Слави Трифонов няма да подпишат съдружно съглашение с нито една партия. Той добави, че остават отворени за договаряния с представителите на „ Демократична България “ и „ Изправи се БГ! Ние идваме “.

„ Ако Демократична България желаят да създадат по този начин, че моделът „ ГЕРБ “ да го няма, би трябвало да поддържат нашия кабинет, а не да вършат някакви странни заявления, да си приказваме за горещи политически пристрастености, вместо да работим практично “, добави той.

Предложението за кабинет

Филип Станев съобщи, че сега, в който президентът им връчи мандата, те ще разгласят кой ще бъде тяхното предложение за министър председател. Преди дни президентът Румен Радев прикани партиите да побързат с договарянията, тъй като е подготвен да връчи първия изследователски мандат.

Той изясни, че е ясно предлагането им и дава отговор напълно на това, което желаят да създадат в политиката: „ Човек с качествено обучение, с добър морал, с експертиза, с всичко това, с цел да бъде друг от премиера Бойко Борисов “.

Депутатът уточни, че в директни политически дейности техният претендент до момента не е влизал, само че е разпознаваемо лице. Съставът на кабинета също е подготвен.

Бел.ред.
И двете партии, и, дадоха обещание на гласоподавателите си мажоритарен избор и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР