Кандидатът на ГЕРБ за премиер проф. Николай Габровски обяви, че

...
Кандидатът на ГЕРБ за премиер проф. Николай Габровски обяви, че
Коментари Харесай

Габровски е готов с проектокабинет, не изключи да е кандидат за премиер с трети мандат - под условие

Кандидатът на ГЕРБ за министър председател проф. Николай Габровски разгласи, че ще предложи състав на Министерски съвет до крайния период за осъществяване на първия мандат (12 декември).

Екипът му е " съвсем изцяло подготвен ", сподели той пред " Панорама ", само че отхвърли да разкрие авансово листата с имена на съгласните да се кандидатират за министри.

Това, което той повтори няколко пъти, е, че става дума за " хора с положително име и висок професионализъм ".

Габровски изненадващо разгласи, че не се е съветвал с Бойко Борисов за това кои да са претендентите му за министри, макар че се чака ГЕРБ да носи политическа отговорност за възможното ръководство, което той " комплектова ".

" Надявам се, когато се видят лицата в този кабинет, да се има разсъдък и да се осъществя ", сподели той.

Николай Габровски не удостовери, само че и не отхвърли опцията той да бъде повдигнат за министър председател и с трети мандат, в случай че ГЕРБ не успее да събере болшинство.

Кандидатът за министър-председател обаче сложи няколко условия за повторна номинация:
" Ако се стигне до такава степен, най-важно би било да се съблюдават същите правила: цялостна независимост при избора на хората, раздалеченост на партийните централи, положително име и висок професионализъм ". Все отново той разгласи, че първият мандат има " максимален късмет да се осъществя ", а останалите комбинации са " по-скоро хазарт ", тъй като не е ясно при кого би отишъл третият мандат.
Габровски не отхвърли, че ГЕРБ също носят отговорност за това да се стигне до политическата обсада в последните две години, само че съпостави обстановката с " махленски пердах " при сдърпване на кръстовище.

" Сега най-важното е да се освободи кръстовището. После ще се пита кой какъв е и за какво е постъпил по този начин ", сподели още той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР