Кандидатът на ГЕРБ за министър-председател Мария Габриел обяви отстраняването на

...
Кандидатът на ГЕРБ за министър-председател Мария Габриел обяви отстраняването на
Коментари Харесай

Мария Габриел ще поиска отстраняването на Иван Гешев като главен прокурор

Кандидатът на ГЕРБ за министър-председател Мария Габриел разгласи отстраняването на Иван Гешев като основен прокурор като първа задача на възможния предстоящ кабинет.

" В светлината на последните събития, първото, което ще направи министърът на правораздаването в моя кабинет, ще е да внесе искане пред Висш съдебен съвет за освобождение на основния прокурор Иван Гешев заради уронване престижа на правосъдната власт ", сподели тя в изказване пред групата на ГЕРБ и публицисти в Народното събрание.

Заявката ѝ за премахване на Гешев пристигна като част от лист с предпочитани задания, първата от която беше излаз от политическата рецесия, последвана от стабилизиране на финансите и приемане на бюджет.

Габриел сложи на трето място правосъдната промяна и въвеждането на механизъм за надзор и следствие на основния прокурор, както и преструктуриране на КПКОНПИ.

" Нещата не би трябвало да стопират дотук и би трябвало да се стигне и до конституционна промяна ", сподели още тя.

Останалата част от изказването ѝ беше изреждане на още седем предпочитани тематики - от битка с инфлацията и приемане на България в еврозоната до " превъзмогване на районните разлики " и опазване на здравето.

Членството в Шенген беше една от дилемите в седмата точка, наред със оправянето с битовата престъпност и " войната " по пътищата.

Публичните поръчки на Габриел пристигнаха малко преди началото на срещите ѝ с парламентарните групи - от ПП-ДБ обаче желаеха отсрочване с един ден поради отсъствието на.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР