Кандидатът на ГЕРБ за кмет ще бъде обявен през септември.

...
Кандидатът на ГЕРБ за кмет ще бъде обявен през септември.
Коментари Харесай

Георги Георгиев: Кандидатът на ГЕРБ за кмет на София ще бъде обявен през септември

Кандидатът на ГЕРБ за кмет ще бъде разгласен през септември. Това съобщи ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев в предаването " Денят стартира " по Българска национална телевизия. 

 

" В навечерието на изборите доста постоянно ще би трябвало да отхвърляме неистини. Ние сме политическата мощ, която преобрази града и построи 52 км метро. Няма по какъв начин едни жълти павета и спекулациите с тях да изтрият всичко, на което хората се радват в кварталите ", разяснява той спекулациите, че партията няма да издигне претендент за кмет на столицата. 

 

" Върви най-голямата стратегия за замяна на тротоари в София. За да няма случаи като жълтите павета, приехме една разпоредба в коя зона в София какви настилки може да има. Изпълнява се в другите региони с друга скорост ", сподели още Георгиев. 

 

" Реденето на жълтите павета е работа на експертите. Общината не е избрала някой квартален занаятчия, а огромна обществена компания. Не им е заплатен нито един лев досега, към този момент бяха санкционирани 100 хиляди лв.. Помолил съм всеки ден на място да има човек от общината. Строителите носят отговорност ", увери ръководителят на СОС. 

 

" За мен е необичайно една от най-големите строителни компании в България да не може да подреди 2000 кв.м. жълти павета ", разяснява той. 

 

Двойно повече дами могат да получат поддръжка с отварянето на втория спешен център за потърпевши от домашно принуждение, съобщи ръководителят на Столичния общински съвет. Той изясни, че след извоюван конкурс Фондация „ Асоциация Анимус “ дава обществената помощ на потърсилите протекция в предпазеното жилище. Кризисният център цели както да се ограничи рискът от наново принуждение по отношение на настанените лица, по този начин и те да получат следваща психическа помощ и поддръжка. „ Потърсилите протекция в спешния център, могат да останат изцяло гратис със своите деца и при вдишване на разходи от първа нужда до 6 месеца “, сподели Георгиев. И напомни:

 

„ Увеличихме двойно потенциала – до момента на територията на Столичната община действаше един спешен център, който осигуряваше поддръжка на към 50 дами годишно. С отварянето на втори можем да обхванем над 100 потърпевши от домашно принуждение на година. “ Продължава да работи и основаната „ Правна клиника “, където жертви на домашно принуждение получават психическо консултиране и навременна и способена юридическа помощ от юристи с дълготраен опит в региона.

 

„ Общо 50 дами към този момент са получили безвъзмездна адвокатска помощ от есента до момента. Тъжно е, че това се постанова, само че положителната вест, доколкото такива въобще може да има по тази тематика, е, че има към кого да се извърнат – бързо, гратис и изцяло анонимно “, споделя Георгиев. Стремежът е посредством правната клиника и новия спешен център да се увеличи и информираността на обществото по проблемите на домашното принуждение.

 

„ Призоваваме повече потърпевши да потърсят помощ. Да им напомним, че не са сами и, че тази ужасяваща наклонност не може, не трябва и ще създадем всичко по силите ни да не продължава “, бе безапелационен шефът на Столичния общински съвет.

 

По тематиката за Паметника на Съветската войска Георгиев сподели, че екип от интернационалните специалисти ще изготви оферти по какъв начин да се промени пространството към паметника. Потвърди, че монументът ще бъде отстранен.

 

" Няма да ни спрат. Тук е ролата на страната да извърши своето обвързване да извърши решението на СОС. Те прочее вървят в този посока с последното решение на Министерски съвет, тъй че чакаме регионалният шеф да предприеме всичко належащо по този проблем. Ние сме го решили и за нас той е затворен и несъмнено, че ще се спекулира с него Българска социалистическа партия няма потребност да си късат ризите. Ние сме упълномощили на основния проектант да разгласи интернационален конкурс с цел да могат жителите на София да решат, съгласно предложенията, които ще получим от най-хубавите архитекти в света какво да се трансформира това пространство ", сподели Георгиев.



Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР