Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив Здравко Димитров събира

...
Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив Здравко Димитров събира
Коментари Харесай

Тренд: Балотажът в Пловдив - Здравко Димитров бие Славчо Атанасов 2:1

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив Здравко Димитров събира два пъти по-голяма поддръжка от съперника си Славчо Атанасов (НФСБ-ВМРО) за балотажа в неделя, сочат резултатите от допитването на " Тренд ". То е осъществено по време на първия тур на локалните избори.

На въпроса " За кого ще гласувате, в случай че на балотажа в Пловдив се явят Здравко Димитров и Славчо Атанасов? " 44,4% от гласувалите предходната неделя дават отговор, че ще заложат на претендента на ГЕРБ. Едва 22,6% са решили да се доверят на Атанасов. Очаквано, Атанасов има поддръжката само на твърдите си поддръжници и част от симпатизантите на Българска социалистическа партия.

Любопитното е, че част от гласувалите за него на първи тур не са склонни да го поддържат и на балотажа. Това най-вероятно са хора от ядрото на Вътрешна македонска революционна организация, които още помнят по какъв начин през 2009 година Атанасов опита да разцепи организацията и замалко не смъкна Красимир Каракачанов от председателското място. Здравко Димитров, който на първи тур получи близо 40 000 гласа, резервира доста огромна част от тази поддръжка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР