Кандидатът на ГЕРБ-СДС за министър-председател проф. Николай Габровски представи проект

...
Кандидатът на ГЕРБ-СДС за министър-председател проф. Николай Габровски представи проект
Коментари Харесай

Кой как реагира на състава на проектокабинета на Габровски?

Кандидатът на ГЕРБ-СДС за министър-председател проф. Николай Габровски показа план за кабинет на Министерски съвет пред  президента Румен Радев. Имената, спрягани за министри провокираха редици мнения във Facebook.

Ето и част от тях:

Анна Заркова, публицист

Проекто-правителството " Габровски-Борисов ", коства ми се, напълно не е ялово, както някои споделят и пишат.

То е способно да роди много нови версии на поговорката " Орел, рак и щука ". Като да вземем за пример - " Ястреб, охлюв и риба ". Или пък - " Ни лети, ни пълзи, ни плува ".

Андрей Гюров, политик от Политическа партия

 Всички ясно можем да забележим един добре скрепен мост сред Банкя и президентството.

Имената в кабинета " Габровски " са от банките за фрагменти на модела, който ние като партия дойдохме да разградим. За България има едно по-добро бъдеще и с цел да можем да го реализираме, би трябвало да променим този модел.

Основната цел на ГЕРБ е ясна - страната ни да бъде тласната към нови избори.

Ние от Продължаваме Промяната ще бъдем единни и твърдо ще отстоим позицията си срещу кабинет, препоръчан под формата на заслон, зад който се крият Борисов, Радев и Пеевски.

Емилия Милчева, журналист 

Новината за експертния кабинет на проф. Габровски се оказа фалшив.

Александър Йорданов Александров, евродепутат

Предложеният състав на държавно управление от проф. Габровски е по-добър от държавното управление на Кирил Петков, само че е разумно по-слаб от последното държавно управление на Бойко Борисов. И повода да е по този начин е меракът за компромис и консенсус. Трябва също по този начин да знаем, че експертните кабинети са постоянно по-слаби и неефективни от тези с ясна политическа отговорност, формирани от настоящи политици. Ако  държавното управление въпреки всичко се роди, то ще има доста майки и татковци. И въпреки всичко ще бъде по-добре, в сравнение с да се продължи с едноличното " служебно " ръководство на президента. Място за екстаз няма. Тръгва се по незнаен път. Разбира се, значимо е да научим и програмата на един толкоз пъстър като биографии кабинет. Защото в него рано или късно е допустимо …

Даниел Смилов, политолог

Съставът на препоръчаното държавно управление демонстрира, че ГЕРБ чакат поддръжка от Движение за права и свободи и БВ и се надяват на поддръжка от Българска социалистическа партия. Много от основните фигури са свързани с Българска социалистическа партия (Тачева, Плугчиева) по един или различен метод, въпреки че връзката минава повече през тройната коалиция и Движение за права и свободи.

Има известна конспирация дали Българска социалистическа партия ще влязат в зала за гласуването на кабинета Габровски, само че е по-вероятно въпреки всичко да не вземат участие в такива игри с кворума, с цел да могат да договорят директно някое министерство в третия мандат. Този трети мандат, в случай че отиде при Янев, ще има подготвена структура " Габровски ", в която могат да бъдат импортирани дребни промени - да речем в Министерството на стопанската система и промишлеността.

ГЕРБ удостоверява поддръжката на президента Радев за връщането си във властта с кооптира…

Стефан Ташев, публицист

Много забавен състав  на кабинета. на първо четене вършат усещане две дами от левицата Миглена Тачева и Меглена Плугчиева, както и на Николай Павлов, някогашният началник на " Булгаргаз ", който КироКокорочовците пробваха няколко пъти да арестуват.

Валерия Велева, публицист

Проф. ГАБРОВСКИ извърши обещанието си - направи проекто-кабинет от експерти. В състава му няма инцидентни хора.

Радев ще издаде още през днешния ден Указа, с който ще изпрати на деутатите проекто-кабинета за гласоподаване.

Сега да забележим с какви учредения ще почнат да го подлагат на критика

Нидал Алгафари, политически пиар

Приятели,

проф. Габровски предложи състав на кабинет, чието отменяне от която и да е политическа групировка ще е еднакво на политическо самоубийство. Предложи на народните представители избор сред разсъдък и страсти. Няма да имат нито един аргумент народните представители, с изключение на Марков дебелоглав. Биде ли отритнат тъкмо този състав на кабинет отхвърлилите го няма да имат рационално и разумно пояснение за пред освен своите гласоподаватели.

Дай Боже, рационалните в Народното събрание да са повече от шарлатаните и ощипаните гимназистки.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР