Кандидатът на ГЕБ за премиер проф. Николай Габровски има право

...
Кандидатът на ГЕБ за премиер проф. Николай Габровски има право
Коментари Харесай

Бойко няма да се меси на Габровски, това е последен шанс за кабинет

Кандидатът на ГЕБ за министър председател проф. Николай Габровски има право да търси хора и екип, с които да провежда с партиите среща, с цел да се опитат да създадат програмно държавно управление. За да не тегне никакъв товар, проф. Габровски самичък би трябвало да направи това, което е належащо, с цел да има постоянно държавно управление. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинга довечера.

С проф. Габровски е последният късмет за сформиране на държавно управление, каза Борисов, съгласно когото толкова добре работещ парламент в България не е имало.

" Аз не се меся в работата на проф. Габровски и задачата е да се намерят такива специалисти, които хем да имат такива качества, хем да се одобряват от другите като специалисти ", посочи водачът на ГЕРБ. Борисов даде образец, че в случай че Делян Добрев бил в едно държавно управление, щяло да има партиен нюанс и нямало да се одобри добре. Водещите фигури на ГЕРБ ще останат в Народното събрание, с цел да могат да оказват помощ през законодателния орган на едно бъдещо държавно управление.

" Ако по този начин разсъждават останалите партии и не ни поддържат, няма да мине и една седмица още, като по същия метод ще им се отговори и на тях. На тях кой ще им каже " Да " тогава? ", запита Борисов. Той добави, че в случай че не се сформира държавно управление, ще се върви на избори, което по думите му било ясно.

Да се каже, че първата партия е в изолираност от българския народ при напълно машинно гласоподаване, е несериозно, подчерта той и още един път повтор тезата си, че ГЕРБ били Политическа партия с техните флашки, с техните кодове и с техния вътрешен министър.

Борисов се подразни на медиите, че го питат за сформиране на държавно управление, а не се вълнуват за тематики, които касаят милиарди евро, изтекли от джоба на българите. Борисов е уверен, че Политическа партия като гледат в този момент и ГЕРБ, като се активизират с " Демократична България " и Движение за права и свободи, ще съберат гласове предлагането за горивата и връщането на единия лев от " Лукойл " да мине в пленарна зала на Народното събрание.

По отношение на приемането на България в Шенген, Борисов си спомни, че още Сергей Станишев се занимавал по тематиката, като бил министър председател. Страхът е, че през България може да се върне още веднъж Балканският път, посочи той и добави, че мигрантската рецесия без Турция не можела да се овладее. Ако ГЕРБ сформира държавно управление, приоритет на 100% ще е Шенген.

По-рано стана ясно, че проф. Николай Габровски е поканил всички парламентарни групи за срещи в 48-ото Народно заседание, като той ще показа визията си за кабинет с първия мандат и ще потърси поддръжка.

Предвижда се на следващия ден той да се срещне с " Демократична България ", Българска социалистическа партия и " Български напредък ", а на 9 декември - с " Продължаваме Промяната ", Движение за права и свободи и " Възраждане ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР