Кандидатът на ГЕБ за премиер проф. Николай Габровски има право

...
Кандидатът на ГЕБ за премиер проф. Николай Габровски има право
Коментари Харесай

Борисов няма да се меси в проектокабинета на Габровски, той е последният шанс

Кандидатът на ГЕБ за министър председател проф. Николай Габровски има право да търси хора и екип, с които да провежда с партиите среща, с цел да се опитат да създадат програмно държавно управление. За да не тегне никакъв товар, което е належащо, с цел да има постоянно държавно управление. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в отговор на въпрос дали ще събере задоволително парламентарна поддръжка за сформиране на държавно управление. Коментарът си той направи, откакто разгласи

С проф. Габровски е последният късмет за сформиране на държавно управление, сподели Борисов, съгласно който толкоз добре работещ парламент в България не е имало.

" Аз не се меся в работата на проф. Габровски и задачата е да се намерят такива специалисти, които хем да имат такива качества, хем да се одобряват от другите като специалисти ", посочи водачът на ГЕРБ. Борисов даде образец, че в случай че Делян Добрев бил в едно държавно управление, щяло да има партиен нюанс и нямало да се одобри добре. Водещите фигури на ГЕРБ ще останат в Народното събрание, с цел да могат да оказват помощ през законодателния орган на едно бъдещо държавно управление.
 Атанасов: Зад Габровски щръква Борисов
Атанасов: Зад Габровски щръква Борисов

Ако се съберат ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия на процедура ще имаме хартиено държавно управление

" Ако по този начин разсъждават останалите партии и не ни поддържат, няма да мине и една седмица още, като по същия метод ще им се отговори и на тях. На тях кой ще им каже " Да " тогава? ", запита Борисов. Той добави, че в случай че не се сформира държавно управление, ще се върви на избори, което по думите му било ясно.

Да се каже, че първата партия е в изолираност от българския народ при напълно машинно гласоподаване, е несериозно, акцентира той и още един път повтор тезата си, че ГЕРБ били Политическа партия с техните флашки, с техните кодове и с техния вътрешен министър.
 Българска социалистическа партия няма да поддържа кабинет на Габровски
Българска социалистическа партия няма да поддържа кабинет на Габровски

Както и ще разяснява единствено към този момент раздадени мандати

Иначе той се ядоса на въпроса на медиите, че го питат за сформиране на държавно управление, а не за въпроси, които касаят милиарди евро, изтекли от джоба на българите. Борисов е уверен, че Политическа партия като гледат в този момент и ГЕРБ, като се активизират с " Демократична България " и Движение за права и свободи, ще съберат гласове предлагането за горивата и връщането на единия лев от " Лукойл " да мине в пленарна зала на Народното събрание.

По отношение на, Борисов си спомни, че още Сергей Станишев се занимавал по тематиката, като бил министър председател. Страхът е, че през България може да се върне още веднъж Балканският път, посочи той и добави, че мигрантската рецесия без Турция не можела да се овладее. Ако ГЕРБ сформира държавно управление, приоритет на 100% ще е Шенген.
 Плевнелиев оптимист за кабинет с първия мандат
Плевнелиев оптимист за кабинет с първия мандат

Според него неналичието на политически опит от страна на Николай Габровски може да се окаже плюс

Междувременно от пресцентъра на ГЕРБ оповестиха, че проф. Николай Габровски е отправил предложения за срещи с представители на всички парламентарни групи в 48-ото Народно заседание.

На тях той ще показа визията си за сформиране на държавно управление с първия мандат и ще потърси поддръжка за подобен.

Предвижда се на следващия ден той да се срещне с " Демократична България ", Българска социалистическа партия и " Български напредък ", а на 9 декември - с " Продължаваме Промяната ", Движение за права и свободи и " Възраждане ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР