Кандидатът на демократите за президент Джо Байдън избра за свой

...
Кандидатът на демократите за президент Джо Байдън избра за свой
Коментари Харесай

Байдън избра чернокожа жена за свой кандидат за вицепрезидент

Кандидатът на демократите за президент Джо Байдън избра за собствен претендент за вицепрезидент сенаторката от Калифорния Камала Харис, оповестиха от предизборния му щаб, оповестиха международните организации.

В случай на победа на Байдън на президентските избори на 3 ноември 55-годишната Харис ще стане първата чернокожа жена вицепрезидент в историята на Съединени американски щати. Ройтерс отбелязва, че Камала Харис ще бъде подобаващ сътрудник на Байдън в борбата му с президента републиканец Доналд Тръмп за Белия дом.

Камала Харис пък изрази убеденост, че в случай че той победи на изборите, ще успее да сплоти американците, оповестиха Франс прес и ТАСС.

" Джо Байдън може да сплоти американците, тъй като е посветил живота си да се бори за нас ", написа в Туитър 55-годишната чернокожа сенаторка. " И когато той стане президент, ще построи една Америка на висотата на нашите идеали. За мен е чест да се причисля към него в качеството ми на претендент за поста вицепрезидент от нашата партия и да направя всичко, което е нужно, с цел да стане той нашия главнокомандващ ", добави 55-годишната Харис.

Камала Харис беше съперничка на Джо Байдън в първичните избори за номинацията на Демократическата партия за президентските избори в страната през ноември. През декември м.г. тя се отхвърли от конкуренцията и разгласи поддръжката си за Байдън, напомня Агенция Франс Прес.

Тя е щерка на имигранти от Ямайка и Индия и първата жена, както и първият негър прокурор на Калифорния. През януари 2017 година тя постави клетва в Сената във Вашингтон, ставайки първата жена от южноазиатски генезис и едвам втората чернокожа сенаторка в американската история, осведоми Българска телеграфна агенция.

По-късно президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп  коментира избора на Байдън, като съобщи, че че бил сюрпризиран от решението на претендента на демократите.

" Бях малко сюрпризиран, тъй като тя беше доста посредствена " по време на акцията за първичните избори на демократите, извоювани от Джо Байдън, съобщи Тръмп, представен от Франс прес, на конференция в Белия дом. " Тя имаше доста неприятни резултати на първичните избори " добави той.

Президентът сподели също, че Харис се е държала " доста гадно " по отношение на Байдън на дебатите на първичните избори, когато сенаторката от Калифорния остро нападна някогашния вицепрезидент за тогавашните му позиции по отношение на политиката за унищожаване на расовата сегрегация през 70-те години.

" Тя прояви мощно пренебрежение към Джо Байдън и е мъчно да избереш някой, който демонстрира такова пренебрежение ", уточни Тръмп.

 Той обрисува Харис като отстояваща прекомерно леви убеждения и увери, че тя желае да вдигне налозите, да ореже финансирането на американските въоръжени сили и да забрани фракинга, заяви Асошиейтед прес.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР