Кандидатът на Демократическата партия Джо Байдън си осигури 253 електорални

...
Кандидатът на Демократическата партия Джо Байдън си осигури 253 електорални
Коментари Харесай

Байдън води, Тръмп обжалва резултатите в 4 щата


Кандидатът на Демократическата партия Джо Байдън си обезпечи 253 електорални гласа против 213 за Доналд Тръмп. Действащият президент печели в 23 щата, измежду които Тексас, Охойо и Флорида, съобщи Българска национална телевизия. Броенето в още няколко щата продължава. Сред тях е основният Пенсилвания, който ще обезпечи 20 електорални гласа.

Джо Байдън съвсем несъмнено печели и щата Мичиган. В малко изявление Байдън не разгласи победа, само че има вяра, че след привършване на броенето, триумфът ще е на негова страна.

" Искам да направя малко изказване, сигурен съм, че по-късно ще имам още какво да кажа по-късно през днешния ден или на следващия ден. Вчера за следващ път доказахме, че демокрацията е в сърцето на нацията. Дори изправени пред пандемията, в тези избори гласоподаваха повече американци, в сравнение с до момента в нашата история. Това е нещо извънредно. Доказахме, че властта е в ръцете на хората. Властта не може да бъде отнета или узурпирана. Само и само волята на жителите ще дефинира кой ще ръководи. Те вземат решение кой да бъде президент на Съединените щати. След една дълга нощ на преброяване, е ясно, че ние печелим задоволително щати, с цел да получим 270 електорални гласа, които са нужни, за продобиване на президентския мандат. Не съм тук, с цел да разглася победа, а с цел да оповестя, че когато приключи броенето, ние считаме, че ще бъдем спечелили ", разяснява Байдън.

Щабът на Доналд Тръмп оспорва резултата в Мичиган, само че също Уисконсин, Джорджия и Пенсилвания.

" Обявихме победа в Пенсилвания. Демократите знаят, че единственият метод за победа е измамата. Консултирахме се с всички наши адвокати. Ще заведем дело в Пенсилвания. Срамно е, че би трябвало да го създадем. Но това е гневна корупция ", споделя синът на настоящия президент Доналд Тръмп - Ерик.

Губернаторът на Пенсилвания Том Улф даде обещание, че всеки глас в щата ще бъде преброен и дефинира като неточност изказването на Тръмп, че печели там.

" Щабът на Тръмп внесе иск за прекъсването на преброяването на гласовете в Пенсилвания. Това е изцяло неправилно. То опонира на главните правила на нашата народна власт ", споделя Улф.

Демонстрации имаше и по улиците на американски гласове с искане преброяването да продължи до край.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР