Кандидат за кмет се сдоби със 180 декара чужда земя.

...
Кандидат за кмет се сдоби със 180 декара чужда земя.
Коментари Харесай

Крупна имотна измама в Оряхово, кандидат-кмет се сдоби със 180 декара чужда земя

Кандидат за кмет се снабди със 180 декара непозната земя. Имотната машинация се случила преди години, а през днешния ден земите са на Цецко Кривачков, който ще се бори за вота в Оряхово, оповестява bTV. В крупната имотна машинация са забъркани няколко институции. Тя облагодетелства фамилията на Цецко Кривачков. Той е бил следовател, а след това и арбитър по вписванията към съда в Оряхово. Години наред е разследван за длъжностни закононарушения.

За имотната машинация излиза наяве, откакто тази пролет арендатор стартира да събаря огради и да обработва парцели в село Михайлово. Тогава семейство Градинарски схващат, че къщата не е тяхна, макар че имат нотариален акт от десетилетие. Новият притежател на парцела е дъщерята на Цецко Кривачков.

Историята стартира през 2007 година, когато сегашният кандидат-кмет е осъждам по вписванията. Тогава Районният съд в Козлодуй признава на бащата на Кривачков правото на благосъстоятелност върху 180 декара земя в селото, въз основа на нотариален акт, който обаче е за дребен парцел в Оряхово.

Съпредседателят на БДЦ Стефан Кенов отбрани своя претендент, заявявайки, че Кривачков не е осъждан и няма никаква виновност за случилото се.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР