Кандидат за кмет на район Красно село опита да върже

...
Кандидат за кмет на район Красно село опита да върже
Коментари Харесай

Кандидат за кмет опита да върже очите на статуята Света София

Кандидат за кмет на регион " Красно село " опита да върже черна лента върху очите на статуята " Света София ".

 

В 7 ч. сутринта през днешния ден той идва с нает камион с вишка под паметника, който е висок 22 м, и стартира да се издига. Полицията идва, когато към момента е на 2-3 м от земята. 

Кандидатът за областен кмет е Николай Веселинов, излъчен от коалиция " Граждани за общината " и включен в листата за общински съветници. Той беше в екипа на Росина Станиславова, кмет на " Красно село ", издигната от " Демократична България " от 2019 година, която бе отстранена след обвинявания за спор на ползи на 1 март 2023 година Година преди този момент обединението смъкна доверието си от Станиславова. След нея Веселинов беше краткотрайно кмет, - доникъде на май, до момента в който Столичният общински съвет не избра Румен Русев от " Атака " да ръководи " Красно село " до локалните избори.

" Пуснах съобщение до общината в петък, 13 октомври, че ще направя това. Не получих отвод, а по закона за събранията, митингите и демонстрациите, в случай че до 24 часа не получа отвод, значи няма възбрана ", съобщи Веселинов за " Дневник ".

Той твърди, че е уведомил общината на 13 октомври, петък, че ще върже черна лента на очите на статуята на Света София. Мотивите му да предприеме това деяние са, че " ръководещите общината са изцяло слепи за потребностите на хората ".

Преди десетина дни той подал заявление в Столичната община да му дават залата за съвещания на общинския съвет с цел да провежда там дебат сред 14-те претенденти за кмет на регион " Красно село ".

 

" Защото неговите 92 хиляди поданици имат право на осведомен избор ", стимулира предлагането си той. Не получил отговор по думите му и по тази причина подал тъжба в съда против " безмълвния и експлицитен отвод на общината ". Съдът сложил период от три дни на общината да се произнесе по настояването му да употребява залата, изясни Веселинов, само че до момента това не е станало.

 

Инфо: Дневник

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР