Кандидат за депутатът на ДПС Искро Фердов Бейков е хванат

...
Кандидат за депутатът на ДПС Искро Фердов Бейков е хванат
Коментари Харесай

Кандидат за депутат е хванат със списъци с имена. Стана ясно от коя партия е

Кандидат за депутатът на Движение за права и свободи Искро Фердов Бейков е заловен със описи със имена. Мъжът е спрян на кръстовище в ромската махала в Пазарджик по време на рутинна инспекция на пътни служители на реда. Той е под номер 7 в листата, водена от Делян Пеевски.

Бейков, който е бил без колан, обяснил, че бърза, тъй като е член на секционна изборна комисия. Това усъмнило чиновниците на Министерство на вътрешните работи, тъй като инспекцията била в ранния следобяд. Те решили да ревизират колата и документите му.

Оказало се, че той е претендент за народен представител от Движение за права и свободи. В жабката на автомобила са открити описи – тетрадка с цялостните имена на хора от квартала, както и имена на улици. Списъците са конфискувани от полицията, оповестява bTV.

Сигнал незабавно е подаден в окръжната и в районната прокуратура. Според закона обаче, в случай че си претендент за народен представител, имаш имунитет и нямаш право да бъдеш арестуван.

В Кърджалийско пък е задържан ръководител на преносима изборна секция за изборни нарушавания. Става дума за Бирол Тасим от село Стремци, който позволил придружители до изборната кутия. От полицията има информация и за подадена тъжба против кмета на селото, която се ревизира.

Общо пет са подадените тъжби за района, само че най-интересната от тях била обвързвана с осъществени пропаганди и превишаване на пълномощията. Работата по случая не престават органите на реда.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР