Кандидат за депутат от постфашистката партия Италиански братя беше отстранен

...
Кандидат за депутат от постфашистката партия Италиански братя беше отстранен
Коментари Харесай

Отстраниха кандидат-депутат в Италия заради нацистки пост във Фейсбук


Кандидат за народен представител от постфашистката партия " Италиански братя " беше отхвърлен след изявление във прослава на Адолф Хитлер в обществените мрежи, съобщи Франс прес. Партията е посочена за любимец на идните парламентарни избори в Италия на 25 септември.

Няколко дни преди вота " Италиански братя " побързаха да създадат опит за преустановяване на полемиката по случая с премахване на претендента, осведоми Българска телеграфна агенция.

 Председателката на партията Джорджа Мелони има късмет да стане идващият министър-председател на Италия и прави всичко допустимо, с цел да придаде стабилен имидж на своята групировка и да я отдалечи от нейното възникване по времето на Мусолини.

Калоджеро Пизано, представител на партията в провинция Агридженто на остров Сицилия и член на националното управление, е бил отхвърлен неотложно от своите функционалности, се споделя в известие на " Италиански братя ".

" Той повече не съставлява партията на каквото и да било равнище и му е неразрешено да употребява партийната емблема ", показват оттова, като прецизират, че Пизано ще бъде изправен пред ръководещите органи на партията за възможни спомагателни санкции.

В собствен пост във " Facebook " от 2014 година, разяснявайки лозунга " Италия над всичко " върху фотография на Джорджа Мелони на обществена партийна демонстрация, Калоджеро Пизано е написал " Това ми припомня на един популярен общественик отпреди 70 години ", като прецизира, че няма поради Бенито Мусолини, а " немец ". Освен този случай, други изявления на Пизано също свидетелстват за прослава на интервала на фашизма.

Заместник-председателят на лявоцентристката Демократическа партия Пепе Провенцано беше първият политик, който реагира на разкритието за поста на вестник " Република ".

" Дълбоките корени в никакъв случай не изсъхват ", написа той в " Туитър ", критикувайки и партийната емблема на " Италиански братя " - трицветен пламък, който припомня за групировката Италианско обществено придвижване, основана след края на войната от последователи на Мусолини.

Председателката на еврейската общественост в Рим Рут Дурегело назова " неприемливо някой, който възхвалява Хитлер, да бъде определен в идващия парламент ".

Джорджа Мелони, която като млада активистка през 90-те години е заявявала, че Мусолини е бил " добър политик ", в този момент увери, че " носталгията по фашизма няма място " в нейната партия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР