Кандидат-президентът Борис Надеждин обяви, че ще продължи да оспорва съдебното

...
Кандидат-президентът Борис Надеждин обяви, че ще продължи да оспорва съдебното
Коментари Харесай

Борис Надеждин ще обжалва съдебното решение да бъде дисквалифициран от президентските избори в Русия

Кандидат-президентът Борис Надеждин разгласи, че ще продължи да оспорва правосъдното решение да бъде дисквалифициран от идните този месец избори за държавен глава в Русия, откакто през днешния ден Върховният съд на страната отхвърли последното му досега обжалване, заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Надеждин се опита да се изправи на изборите против президента Владимир Путин с антивоенна стратегия, само че беше спрян от присъединяване, откакто Централната изборна комисия на Русия разгласи, че е разкрила нередности, в това число недействителни подписи във импортираните описи за издигането на кандидатурата му.

Той съобщи, че възнамерява да апелира още веднъж в президиума на Върховния съд, а по-късно и в Конституционния съд. „ Няма да спра, ще се боря до край “, съобщи той.

Преди няколко седмици Надеждин съобщи, че има „ нулев “ късмет да се появи на бюлетина за президентските избори на 15-17 март, само че употребява правосъдните обжалвания, с цел да се показа като герой, който ще играе бъдеща роля в съветската политика, предава Българска телеграфна агенция.

Преди да бъде дисквалифициран, той притегли внимание по време на акцията си с рецензии против войната в Украйна, определяйки я като „ съдбовна неточност “ на Путин.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР