Кандидат-премиерът на Продължаваме промяната-Демократична България (ПП-ДБ) Николай Денков даде заявка,

...
Кандидат-премиерът на Продължаваме промяната-Демократична България (ПП-ДБ) Николай Денков даде заявка,
Коментари Харесай

Денков е готов да говори с Мария Габриел за промените в кабинета

Кандидат-премиерът на " Продължаваме промяната-Демократична България " (ПП-ДБ) Николай Денков даде поръчка, че е подготвен да беседва с ГЕРБ по отношение на изискванията, които те оповестиха по-рано денем по отношение на възможен предстоящ кабинет.

Денков не даде особена конкретика за упованията си, само че не изключи опцията да смяна в състава и формата на проектокабинета.

" В избран смисъл чаках такава реакция. Разговорите по такива значими въпроси не би трябвало да се водят пред медиите. Очаквам госпожа Габриел да ми се обади и да поговорим. Трябва да седнем дружно с тях и да забележим какво се крие под тези промени на формата ", сподели той.

По думите му, обединението е подготвена да беседва и с останалите политически обединения в Народното събрание, само че не крие, че най-лесно ще се получи болшинство с ГЕРБ.

" Затова би трябвало да приказваме първо с тях, а от това зависят и диалозите с другите ", добави Денков.

Преди седмица двете най-големи парламентарни групи се схванаха за общо държавно управление на ротационен принцип. Плановете за такова обаче бяха " замразени " след абсурда към записите от Националния съвет на " Продължаваме промяната ". Във вторник ГЕРБ оповестиха, че са подготвени да възобновят договарянията за общ кабинет, само че единствено при избрани условия.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР