Кандидат-премиерът Димитър Главчев има още 3 дни, за да състави

...
Кандидат-премиерът Димитър Главчев има още 3 дни, за да състави
Коментари Харесай

Изскочиха нови имена на кандидат-министри, Главчев се бори за МВР

Кандидат-премиерът Димитър Главчев има още 3 дни, с цел да сформира подготвен лист с министри и да върне подготвен лист на президента Радев най-късно в събота. Засега той пази цялостно безмълвие и остави политиците и медиите да вършат догадки.

Вчера, въпреки всичко, той написа във Facebook, че диалозите вървят добре и качи фотоси на водопад. 

Засега няма сигурни претенденти за главните ведомства. Въпреки всичко, разумно, в общественото пространство се завъртяха имена на евентуални министри.

Имената, които се въртят като вероятни за изпълнителната власт са - Благомир Здравков за здравен министър, Мартин Захариев за министър на туризма и някогашния кмет на Пловдив Здравко Димитров за състезателен началник.

Сложна е обстановката обаче с основните Министерство на вътрешните работи и защитата. Засега Главчев беседва със синдикатите, с цел да решат дружно кой да поеме тежкия вътрешен сектор. Профсъюзите упорстват Калин Стоянов да остане като длъжностен началник, само че ПП-ДБ го нападнаха остро, като го оповестиха за изцяло обезсърчителен.

Засега, от старите министри единствено земеделският съобщи, че би останал отпред на ресора. " Нека да настане покана и ще го обсъдим. Много неща сме почнали и за тях времето не стигна ", разяснява Кирил Вътев - министър на земеделието и храните в оставка.

От основно значение е и кой ще бъде отпред на електронното ръководство, тъй като то ще играе значима роля за организацията на изборите. 

Иначе през вчерашния ден няколко от старите министри обявиха, че няма да бъдат министри. Сред тях са скандалният боен началник - Тодор Тагарев, спортният - Димитър Илиев, правосъдният - Атанас Славов и районният -Андрей Цеков. И четиримата обявиха, че няма да се борят за висшите кресла в изпълнителната власт, без да уточнят дали въобще са били поканени.   
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР