Кандидат-купувачът на Левски Драган Шолак сподели своята версия за пропадането

...
Кандидат-купувачът на Левски Драган Шолак сподели своята версия за пропадането
Коментари Харесай

Шолак обяви какво е провалило сделката за Левски

Кандидат-купувачът на Левски Драган Шолак показа своята версия за пропадането на договорката за закупуването на клуба от неговата компания Sport Republic. Бизнесменът съобщи пред сътрудниците от „ Капитал “, че повода за пропадането на договарянията е в „ големия дълг и неприятната конструкция на дълга, част от който е под интернационалните наказания “.

 Ето какво сподели Драган Шолак:

- Какво ви накара да се интересувате от Левски?
- След придобиването на Саутхамптън в края на 2021 година създадох тактика за световна платформа от голям брой футболни клубове. Разгледахме доста благоприятни условия за придобиване на европейски футболни клубове, като част от тази тактика, измежду които и опцията за придобиването на ФК Левски. - След дългите договаряния какви бяха аргументите Sport Republic да се откаже от договорката? 
- Мога да ви уверя, че положихме съществени старания и приложихме цялата си професионална експертиза, с цел да преструктурираме сполучливо задълженията на ФК Левски и да разработим постоянен бизнес модел, който да подсигурява резистентен триумф на клуба, както желаят многочислените последователи и почитатели на тима в България. Вложихме доста финансови средства за привличане на специалисти, правене на разбор и намиране на решение, с което да реализираме това. Но за жалост не успяхме, поради големия дълг и неприятната конструкция на дълга, част от който е под интернационалните наказания. Опитахме се да намерим вярното решение от правна позиция, само че установихме, че такова решение не може да се откри. Невъзможно е да се влага в клуба при такива условия. Предполагам, че изпълнителният шеф на ФК Левски е направил това, което би трябвало, само че ФК Левски, в актуалната обстановка, не би бил капиталова цел за нито един сериозен интернационален вложител. И не мога да приема обвиняването на изпълнителния шеф на ФК Левски, че не сме подходили задоволително съществено към договорката. Подходихме към тази договорка с цялото належащо внимание и професионализъм, положихме доста старания, в това число да подкрепим финансово клуба. Нещо повече, компании, част от United Group, са подкрепяли и не престават да поддържат ФК Левски даже и сега. Един образец даже беше представен от изпълнителния шеф на ФК Левски. 

- Каква е вашата визия за развиването на Левски?
- Според мен развиването на ФК Левски би трябвало да следва естествената тактика за развиване на всеки един европейски гранд. Тя би трябвало да бъде въз основата на основаване на мощна детско-юношеска школа, която да обезпечава бъдещите гении, да носи резистентност в модела на клуба и да служи като мощна връзка с локалната общественост и почитателите в цялата страна. Да има интернационална обмяна на гении в мрежа от клубове по модела на Sport Republic. Следващата стратегическа посока би била основаването на мощна мрежа от огромни спонсори, която да подсигури бъдещото развиване. Разбира се, най-важна е връзката с почитателите, те са същинската причина за съществуването на клубовете. Нова информационна тактика, нови подходи и по-голяма ангажираност на общността са някои от главните способи за гарантиране на бъдещето на всеки един клуб.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР