Кандидат-кметът на Пазарджик от Продължаваме промяната - Демократична Българи (ПП-ДБ)

...
Кандидат-кметът на Пазарджик от Продължаваме промяната - Демократична Българи (ПП-ДБ)
Коментари Харесай

Петър Куленски от ПП-ДБ обяви победа в Пазарджик срещу Тодор Попов, борещ се за пети мандат

Кандидат-кметът на Пазарджик от " Продължаваме промяната - Демократична Българи " (ПП-ДБ) Петър Куленски разгласи, че води с 3000 гласа пред досегашния кмет Тодор Попов от " Новото време ", подсилен от ГЕРБ.

Това се случи в неделя, 5 ноември, след края на балотажа на локалните избори. По думите на Куленски данните са при 90% обработени протоколи.

Резултатът от първия тур на 29 октомври беше 39.31% за Попов против 16,17% за Куленски.

" Радвам се, че пазарджиклии избраха да тръгнат по един нов път и да сложат завършек на това 16-годишно брутално ръководство ", сподели Куленски след края на изборния ден.

Той добави, че общината се намира в тежко финансово положение след ръководството на Попов.

Тодор Попов е кмет на Пазарджик от 2007 година и управляваше четири следващи мандата. При първите си три мандата беше повдигнат от Инициативен комитет, а през 2019 и 2023 година - от локална коалиция " Новото време ".

Петър Куленски е правист и народен представител от ПП-ДБ в 47-то, 48-то и 49-то Народно заседание. В 47-то и 48-то Народно събрание е заместник-председател на парламентарната група на Политическа партия. Бил е член на Комисията по правни въпроси, Комисията по опазване на здравето и Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР