Кандидат-евродепутатите на ДПС начело с председателя Мустафа Карадайъ бяха в

...
Кандидат-евродепутатите на ДПС начело с председателя Мустафа Карадайъ бяха в
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ от Добрич: Да се обединим, за да не допуснем повече объркани хора да решават бъдещето ни!

Кандидат-евродепутатите на Движение за права и свободи отпред с ръководителя Мустафа Карадайъ бяха в Добрич. След извършени срещи с поданици на селата Зърнево, Орляк, Жегларци и Карапелит, бе извършена предизборна среща и в регионалния град.

Пред митинга ръководителят на Движение за права и свободи напомни, че 1989г. пристигна смяната, тъй като имаше 1984 година Един юноша от Добруджа, нашият почетен ръководител доктор Ахмед Доган, сътвори незаконна организация в онази тоталитарна система и то тъкмо тук, с цел да се опълчи на тази тоталитарна власт и да пази нашите права и свободи, напомни водачът на Движение за права и свободи. Това може да направи силата на младежа, акцентира той. През 1989г. от пандизите проведоха мирните Майски митинги и смъкнаха тоталитарната власт в България – комунизмът падна. В зората на демокрацията, отново в младежка възраст, господин Доган сътвори Движение за права и свободи и когато споделяме, че младежкото е в темелите на Движение за права и свободи, точно тъкмо това имаме поради, разгласи Карадайъ. Винаги знаем, че когато е мъчно, имаме потребност от силата и хъса на младежите и тъкмо поради това залагаме на младите, сподели още той.


Водачът на листата на Движение за права и свободи в европейските избори прикани симпатизантите и членовете на Движение за права и свободи да се обединят, с цел да реализиран дружно триумф в изборите. Той напомни резултатите от предходните парламентарни избори, на които 100 000 гласа "отидоха в празното с гласовете на комплицирани хора ". Заради тези, които към този момент ги няма, националисти през днешния ден ръководят нашата Родина, изясни той.

Мустафа Карадайъ сподели, че в Европейския парламент ГЕРБ, дружно с нашите депутати отстояват езиковото разнообразие, а идват в България и не разрешават нашия език. Ето това вършат тези комплицирани наши хора, акцентира Карадайъ. А резултатът е с „ нашите камъни, по нашата глава. “ И по този начин ще бъде, до момента в който ни пристигна акъла, бе безапелационен той.
Тази Добруджа обаче се обезлюдява и както доктор Адемов цитира Йовков: „ Има доста тъга “. Имало е, има и през днешния ден. Мъката за това, че нашите деца през днешния ден са в Европа, а не тук. Мъката на празните къщи и на полу-празните села, сподели зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Йордан Цонев.


Цонев изясни, че доста тъга имаше и през 1985-86-89г. Но вие превърнахте тъгата от тези години в съзидание, в труд, в мир, в разцвет и в последна сметка България през днешния ден я има на картата на Европа. Има я такава, каквато е мирна, европейска и просперираща, с помощта на вас, бе безапелационен Цонев.
След извършените предизборни срещи екипът на Централния лъч на Движение за права и свободи участва на благотворителна вечеря-ифтар, дадена от ръководителя Мустафа Карадайъ.

На срещите участваха и националният представител доктор Хасан Адемов, регионалният ръководител доктор Ердинч Хаджиев и претендентите за членове на Екологичен потенциал Атидже Алиева-Вели, Севим Мусак, Сюлейман Сюлейман, Антоанета Асенова и Ертен Анисова.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР