Кандидат-депутатка от ПП-ДБ втрещи тв ефира с напъните си да

...
Кандидат-депутатка от ПП-ДБ втрещи тв ефира с напъните си да
Коментари Харесай

Людмила Илиева, ПП-ДБ с бисер: Нашата цел е смяната на главния прокурор Сотир Цацаров

Кандидат-депутатка от ПП-ДБ втрещи тв ефира с напъните си да сменя Сотир Цацаров!?!

 

Нашата цел е промяната на основния прокурор Сотир Цацаров. 

Това сподели за " Офанзива " Людмила Илиева от обединяването ПП-ДБ от квотата на " Демократична България ".

Дамата задъхано обясняваше по какъв начин основният прокурор Сотир Цацаров е " едноличен държавен орган, върху него не може да се реализира нито цивилен, нито правосъден надзор. Това би трябвало да се промени ".

 

Водещият Любо Огнянов остана леко сюрпризиран и посочи: Само да ви кажа, че основният прокурор се споделя Иван Гешев.

Да, да, обърках се, каза Илиева. Явно втурнала се да прави правосъдна промяна дамата не знае кого тъкмо би трябвало да бъде заменен по смисъла на закона.  " Той е на върха на една извънредно йерархическа система и може да управлява директно всеки един прокурор, само че стои въпросът по какъв начин ще бъде държан виновен за дейностите си. Върховен арбитър да проверява основния прокурор е работещ механизъм ", счита тя. И прецизира, че не трябва представители на президента да участват в състава на КПКОНПИ.

По думите ѝ всеки един жител би трябвало да бъде разследван при равни условия, както законът и Конституцията повеляват. " Органите на досъдебното произвеждане, ръководени от прокуратурата, събират доказателства и се повдига обвиняване при открито съществуване на закононарушение, основният прокурор не трябва да е изключение. Всеки жител би трябвало да може да подава сигнали за деяние или безучастие, като нарушаване на закона ", уточни тя.

Според нея отводът от един прокурор за формиране на досъдебно произвеждане предстои на обжалване пред горестоящия прокурор. " Ако цялата преценка се реалокира в полето на съда, то има две рискове - съдът да има право да се намесва авансово и по този начин да се задръсти процедурата ", предизвести Илиева.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР