Кандидат-депутатът от Демократична България“ Ивайло Мирчев подаде сигнал до служебния

...
Кандидат-депутатът от Демократична България“ Ивайло Мирчев подаде сигнал до служебния
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев подаде сигнал до Бойко Рашков за кея на Доган на Росенец |

Кандидат-депутатът от „ Демократична България “ Ивайло Мирчев подаде сигнал до служебния вътрешен министър Бойко Рашков за синхронизирани дейности на министри, зам.-министър, регионален шеф, нотариуси и ръководители на организации поради кейовата стена на морския сарай на Ахмед Доган в Росенец. 

Според него през последните 5 години, когато кеят набъбна с 3995 кв. м, в противозаконното й легализиране са взели участие регионалният шеф на Бургас Вълчо Чолаков, някогашният министър на защитата Красимир Каракачанов, министрите на превоза и районното развиване Росен Желязков и Петя Аврамова, заместник-министърът на районното развиване Николай Нанков, шефът на СГКК Бургас и няколко нотариуса. 

Ивайло Мирчев задава няколко въпроса на Бойко Рашков, които би трябвало да доизяснят по какъв начин в последните години кеят набъбна с 270 метра и по какъв начин се е оказал благосъстоятелност на „ Хермес солар “ ООД. „ На базата на какви документи и доказателства регионалният шеф на Бургас Вълчо Чолаков актува и деактува пристанището и сменя неговите размери? “, пита Мирчев, който е лидер на листата на „ Демократична България “ в Бургас. 

Той изброява поредност от дейности на всички забъркани лица, с цел да се направи опит за узаконяването на кея в интервала от 2016 до 2019 година През юли 2016 година парцелът се отписва от актовите книги на държавна благосъстоятелност и наличният пристан се заличава от кадастралната карта по искане на „ Хермес солар “. Следва поредност от съгласувателни дейности сред редица ведомства, измежду които Министерство на регионалното развитие, Министерство на превоза и Министерство на защитата за профилиран Подробен устройствен план на местността.

На 11 октомври 2019 година районният заместник-министър Николай Нанков издава с утвърждение на плана. Четири месеца по-късно началникът на СГКК-Бургас издава заповед за коригиране на фактическа неточност и одобрение на изменение на кадастралната карта и нанасяне на съществуващия обект в картата, само че към този момент с повърхност 5838 кв.м. Издадена е и схема за оборудването. Така се узаконява порастването на кея.
“Налични ли са цитираните документи, доказващи законността на оборудването, в формираните от регионалния шеф на Бургас актове? Защо АККГ Бургас първо отстранява от кадастралната карта оборудването и след това още веднъж го връща, само че към този момент като парцел с разнообразни размери и повърхност? Законосъобразен ли е методът, по който нотариусът трансферира кея на частната компания „ Хермес солар “ ООД? ”, пита Мирчев, който беше народен представител в 45-ото и 46-ото Народно заседание.
Ивайло Мирчев показва и два нотариални акта със подозрително наличие, в които са нанасяни ремонти. “На базата на какви документи нотариуса е направил корекция и допълнение на посочения нотариален акт? ”, пита още той.

“Демократична България ” беше основател за основаването на комисията “Росенец ” в предните два Народното събрание. В тях стана ясно, че единствено 4 от 18 обекта от комплекса на летния сарай имат позволения за градеж. Получени бяха задоволително документи, показващи и доказващи по безапелационен метод по какъв начин свързаната с Ахмед Доган компания „ Хермес Солар “ ООД съумява да присвои елементи от морската акватория на България. Този развой стартира през юни 2016 година и завършва през март 2020 година с дейното подпомагане на членовете на две държавни управления с мандата на ГЕРБ и с министър-председател Бойко Борисов.

В резултат на медийни изявления, прокуратурата се задейства и разпореди инспекция, която към днешна дата не е завършила, нито са оповестени резултатите от нея. 

Избори 2021

Купуването и продаването на гласове е закононарушение

Платено съдържание
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР