КАНБЕРА, Австралия (AP) — Лидерите на Австралия и Нова Зеландия

...
КАНБЕРА, Австралия (AP) — Лидерите на Австралия и Нова Зеландия
Коментари Харесай

Лидерите на Австралия и Нова Зеландия се стремят към по-тесни връзки в областта на отбраната

КАНБЕРА, Австралия (AP) — Лидерите на Австралия и Нова Зеландия се споразумяха в сряда да търсят по-тесни връзки в региона на защитата, защото последната обмисля шерване на съвременни военни технологии със Съединените щати и Англия посредством по този начин нареченото партньорство AUKUS.

Премиерът на Нова Зеландия Кристофър Луксън направи Австралия дестинация на първото си задгранично посещаване след сформирането на съдружно държавно управление след избирането му през октомври. Луксън сподели, че той и неговият австралийски сътрудник Антъни Албанезе са се договорили на срещата си в Сидни министрите на защитата и външните работи на двете страни да се срещнат при започване на 2024 година, с цел да подсигуряват, че проектите им са „ съгласувани и координирани “.

„ Ние знаем, че сме изправени пред един по-предизвикателен и комплициран свят. Близките връзки в региона на сигурността и защитата, които имаме с единствения ни съдружник, Австралия, са доста основополагащи за Нова Зеландия “, сподели Луксън пред репо...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР