Канали в социалната мрежа Telegram, свързани с членове на руската

...
Канали в социалната мрежа Telegram, свързани с членове на руската
Коментари Харесай

Лидер на руските неонацисти от Вагнер арестуван във Финландия

Канали в обществената мрежа Telegram, свързани с членове на съветската паравоенна групировка " Вагнер ", са съобщили, че един от елитните бойци на групата е бил задържан във Финландия по искане на Украйна, съобщи Reuters.

Подразделението на " Вагнер " " Русич " разпознава задържания като Ян Петровски, създател и водач на отряда, който е под наказания на Европейския съюз и Съединени американски щати от предходната година.

Съобщава се, че Петровски, който се бие в Украйна от 2014 година, е арестуван преди месец и в този момент може да бъде екстрадиран в Украйна.

Служител от окръжния съд във Вантаа покрай Хелзинки e декларирал, че очаква съдът да удължи задържането на Петровски, който също се назовава Воислав Торден, по искане на Националното бюро за следствие на Финландия. Наложена му е мярка задържане под стража по съмнение за " поддръжка на тероризма ".

Полският министър председател: „ Вагнер “ ще опита да дестабилизира източния фланг на НАТО

По-рано съветската осведомителна организация РИА Новости цитира съветското посолство в Хелзинки, което е осведомено със задържането на съветски жител във Финландия по искане на Украйна и подхваща стъпки за предложение на консулска помощ.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР