Канал 3Няколко пъти го повтаряме: упражнението стани да седнасе изчерпа

...
Канал 3Няколко пъти го повтаряме: упражнението стани да седнасе изчерпа
Коментари Харесай

Халил Летифов: Изборът на г-н Борисов ще събори третото правителство на Борисов

Канал 3

Няколко пъти го повтаряме: упражнението „ стани да седна ”се изчерпа като държание, въпросът е  какво става след взимането на властта и или с присъединяване във властта – какви са резултатите за страната, какви се резултатите за просперитета на хората.

Това сподели зам.-председателят ПГ на Движение за права и свободи Халил Летифов в ефира на предаването „ Беновска пита ” по Канал 3.

Трябва да признаем, че към този момент 29 години България е демократична страна, подари с отрицателните оттенъци от това. Вярвам, че всеки има право да изрази своето мнение и правото на митинг, разяснява Латифов, който закъсня за присъединяване в предаването, тъй като попадна в блокадата на протестиращите против цените на горивата на автомагистрала „ Тракия ”.

По отношение на Закона за осветляване на собствеността на медиите, считам, че отворихме една тематика, която провокира голяма дискусия в българското общество. Това е извънредно значима тематика. Когато приказваме за властта, не би трябвало да подценяваме властта на медиите и аз доста постоянно за себе си си задавам въпроса: Коя е първата власт и коя четвъртата? Когато една власт като такава упражнява и значително задава на обществото, тя би трябвало да бъде осветлена, тя би трябвало да бъде ясна, безапелационен бе Летифов.  

Сигурно е, че следващата година ще има най-малко два типа избора, по тази причина ръководителят и управлението на Движението за прави и свободи работят за това ние да възстановим, която Движение за права и свободи има. Факт е, че Обединените патриоти като резултат от изборите предходната година имат към 2 500 гласа повече от Движение за права и свободи, само че този математически общ брой не даде добър резултат. Нашите предизвестия вървят към този момент година и половина, че тази математически събрана коалиция няма да даде упования резултат. Доказателствата в поддръжка на нашата политическа теза са толкоз доста, че е доста евентуално идната година с изключение на двата наложителни избора да има  и непредвидени, сподели още той.

Изборът на господин Борисов ще събори третото държавно управление на Борисов, сподели той като визираше избора на премиера да се коалира с Обединените патриоти. „ Нито са обединени, нито са патриоти ”, добави той.

Председателят беше явен след Централния съвет на Движение за права и свободи „ Или ще паднат Обединените патриоти, или ще падна цялото държавно управление ”. Смятам, че цяла България вижда какъв воденичен камък са те на държавното управление и на господин Борисов. Ще платят ГЕРБ и за жалост цялата страна цената от тежестта на този камък. Ако някой ме убеди мен, че това държание на вицепремиера и на единия, и на другия, следва да бъде толерирано, че то е съответно, че това е обикновено, че това отношение би трябвало да бъде овластено, не могат да ме убедят, на за жалост не могат да убедят и българското общество, продължи Халил Летифов.

Досега като партия не сме давали оценка на президента Румен Радев, няма и да го създадем. Това ще направи ръководителя или управителните органи, в случай че има нужда. Що се отнася до това какви позиции показва президентът, та са отговорност на тази институция, сподели той за обръщението на Румен Радев във връзка 10 ноември.



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР