Канал 3 Трябва да бъдем честни – бързо организирахме онлайн обучение,

...
Канал 3
Трябва да бъдем честни – бързо организирахме онлайн обучение,
Коментари Харесай

Вълчев: Дистанционното обучение ще продължи до пролетта

 Канал 3 " Трябва да бъдем почтени – бързо организирахме онлайн образование, то е обезщетително, само че отчасти. Близо 4,8 милиарда е бюджетът за обучение, отпуснати са 14 млн. за техника, 15 млн. за подкрепяне на бюджета, бяха пренасочени и други средства. Там са почти са към 20 млн., 50-60 млн. са единствено от държавния бюджет ". С тези думи стартира присъединяване си в предаването  " Беновска пита "  , министър на образованието и науката.

 

" Училищните бюджети са по-добре в сравнение с предходната година, над 85 % от средствата ще отидат за обордуване, пречистватели за въздуха, дезинфектанти, всяко учебно заведение взема решение единствено по какъв начин да ги разходва ", показа Вълчев.

  

" Нямаме опция да дадем на всяко дете устройство, 107-108 хиляди ще бъдат закупени. 20 000 устройства са в развой на доставка. 18 000 към този момент са предоставени. Малко над 30 000 не учат заради липса на електронни устройства. Има и деца със скъпи смарт телефони, само че не са ангажирани. В момента едни учебни заведения подкрепят други ", изясни той.

 

" Ще има изпити за 4-ти, 7-ми, 10-ти и 12-ти клас. Ако са повече карантинирани може да се организира онлайн изпит. Вероятно обстановката ще продължи до пролетта - до април, май, само че не можем да затворим учениците до тогава. Не мисля, че обстановката ще разрешава трайно връщане на всички възпитаници до пролетта, по-скоро отчасти или периодично повтаряне ", разяснява министърът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР