Канадците са похарчили около 6 млрд. канадски долара (5.6 млрд.

...
Канадците са похарчили около 6 млрд. канадски долара (5.6 млрд.
Коментари Харесай

Канада харчи за марихуана толкова, колкото и за вино

Канадците са похарчили към 6 милиарда канадски $ (5.6 милиарда щатски долара) за канабис през 2015 година - съвсем толкоз, колкото и за вино.

Данните са на канадското статистическо бюро, изследвало потреблението на марихуана сред 1960 и 2015 година Проучването откри, че използването се е нараснала през годините, защото използването на канабис е станала по-популярна измежду възрастните.

През 60-те и 70-те години канабисът се употребява най-вече от младежи. Но през 2015 година единствено 6% от 15-17-годишните пушат марихуана за забавление, спрямо 2/3 от възрастните над 25 години, демонстрира формалната статистика.

Канадците са консумирали към 697.5 тона канабис през 2015 година, на стойност сред 5 млн. и 6.2 млн. канадски $. Тъй като марихуаната към момента не е легална, специалистите правят оценка пазарната й стойност сред 7.14 до 8.84 канадски $ за грам.

Правителството даде обещание да изследва въздействието на опиатите върху стопанската система и обществото, като насрочи проектите си за узаконяване на канабиса през идващото лято.

Много канадски провинции разискват таксуването на канабиса по към 10 $ на грам, откакто използването му бъде легализирана. Планът на държавното управление, подсилен от премиера Джъстин Трюдо, ще узакони потреблението на марихуана в цялата страна, само че ще остави решението за метода й на продажба на провинциите.

През ноември федералното държавно управление съобщи, че възнамерява да наложи акцизен налог от 10% или 1 канадски $ на грам от крайната цена на дребно, която е по-висока. Провинциите ще получат 75% от тези доходи.

По тази скица държавното управление може да събере повече от 700 млн. канадски $ годишно, демонстрират статистическите данни.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР