Канадците на възраст под 39 години са ясно мнозинство сред

...
Канадците на възраст под 39 години са ясно мнозинство сред
Коментари Харесай

Предупреждение от Канада - все повече млади хора боледуват от COVID-19

Канадците на възраст под 39 години са ясно болшинство измежду новите случаи на COVID-19, които прекарват тежко заболяването в Канада, оповестиха здравните управляващи в страната, предупреждавайки по-младите, че не са " неуязвими " за вируса.
" Последните данни от националното наблюдаване демонстрират, че младежите на възраст сред 20 и 39 години съставляват най-високия % на болни от всички възрастови групи в Канада ", споделя висшестоящ чиновник на публичното опазване на здравето в Канада.
За седмицата, приключваща на 22 юли, честотата на заболеваемост е най-висока измежду младите мъже и дами на възраст 20-29 години (14,4 и 13,8 случая на 100 000 души съответно), следвани от тези на възраст 30-39 години.
" По-младите канадци смятаха, че са " непобедими " от заболяването, само че това просто не е правилно ", предизвести здравното министерство на Канада.
От там показаха, че случаите на COVID-19, докладвани в статистическата работа на публичното опазване на здравето предходната седмица, 63% са хора под 39 години, от които почти една трета са приети в болница с тежки признаци.
" При липса на ваксина, животът с COVID-19 в близост не е без риск ", прибавиха от здравното министерство.
Според последните данни, до момента Канада е записала към 113 800 случая на новия ковид и 8 900 смъртни случаи.
Още: " Значително намаляване на новите случаи на ковид в България, над 10 млн. са оздравели по света "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР