Канадското правителство реши да не изпраща оръжия в Украйна като

...
Канадското правителство реши да не изпраща оръжия в Украйна като
Коментари Харесай

Канада се отказа да праща оръжие на Украйна, ще помага за киберсигурността

Канадското държавно управление реши да не изпраща оръжия в Украйна като помощ против вероятната съветска инвазия. Вместо това ще бъде разширено шерването на разследваща информация и помощта в предотвратяване от съветски хакерски атаки. Ще бъде изпратена и материална помощ от несмъртоносен тип, заяви министър председателят Трюдо на конференция след тридневни разисквания в кабинета.

Премиерът разгласи, че ще бъдат изпратени още 60 инструктори, които да се причислят към 200-та към този момент помагащи на украинската войска на терен като част от канадската обучителна задача. В бъдеще Канада може да изпрати още 200 инструктори.

След въпрос за типа на несмъртоносната помощ, Трюдо разясни, че това ще са неща като ризница срещу патрони, уреди за нощно виждане и други

Въпреки че бе запитан неведнъж по каква причина държавното управление реши да не праща оръжие, министър председателят отклони директния отговор на този въпрос.

Решението на канадското държавно управление идва в миг, когато няколко от западните съдружници виждат съветската инвазия в Украйна като все по-възможна. Вицепремиерът Крайстия Фрийланд беше изцяло директна като сподели, че „съществува директна опасност за основания на правила интернационален ред и опит за замяната му със свят, в който мощта дава правото, и в който великите атомни сили могат да прекрояват граници, да диктуват политики и даже да пренаписват конституции на суверенни демокрации, чиято единствена виновност е, че са по-малки и армиите им са по-слаби“.

Консерваторите от опозицията оповестиха в взаимно изказване, че Трюдо е имал опцията „да направи вярното нещо“, само че кабинетът „се е провалил в това“.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР