Канадският център от полски произход Далин Бачински ще играе в

...
Канадският център от полски произход Далин Бачински ще играе в
Коментари Харесай

Берое привлече 213-сантиметров център

Канадският център от полски генезис Далин Бачински ще играе в баскетболния Берое от новия сезон, оповестиха от старозагорския клуб. Високият 213 сантиметра състезател е роден на 21 юни 1991 година в Калгари. Завършил е локалната гимназия "Сър Уинстън Чърчил ". След това играе първо за университета Southern Utah, след което приключва University of Utah, където играе до лятото на 2015 година.

Именно тогава Бачински стига до 2 мача за Торонто Раптърс в лятната лига на Националната баскетболна асоциация. През идващия сезон канадецът е част от подготвителната за НБА G-лига, където записва 13 участия за Гранд Рапидс. Центърът е част и от Драфта на НБА, където обаче не е определен за присъединяване в "Лигата на извънземните ".

Бачински минава също през японското и аржентинското състезание, а за последно е играл в Британската баскетболна лига с отбора на Уорчестър, където през миналата акция изиграва 30 мача, в които престоява приблизително по 26.2 минути на терена и записва по 14.5 точки и 9 битки на мач. Тимът му приключва на седмо място в постоянния сезон и отпада на 1/4-финалната фаза в плейофите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР