Канадският премиер Джъстин Трюдо заяви, че за момента не се

...
Канадският премиер Джъстин Трюдо заяви, че за момента не се
Коментари Харесай

Армията няма да се намесва срещу протеста в Отава

Канадският министър председател Джъстин Трюдо съобщи, че за момента не се обмисля изпращане на военни, които да разпилян протестиращи в столицата Отава, съобщи Би Би Си. Шефът на градската полиция по-рано отхвърли да изключи опцията за военна интервенция против демонстрацията, оповестява БНР.
Снимка: АП
 
Хиляди дойдоха в града предишния уикенд, с цел да стачкуват против наложителната Covid имунизация, блокирайки центъра на Отава. Полицейският началник Питър Слоли предизвести, че тази събота и неделя митингът може да се разрасне. 
 
Въпреки че мнозина стачкуващи си отпътуваха през седмицата към 250 остават на място. Слоли ги дефинира като изпълнени с решителност и с висока податливост към принуждение човеци. Т.нар. Конвой на свободата от водачи на камиони пое преди дни към Отава в символ на митинг против задължението да се имунизират, с цел да прекосяват границата със Съединени американски щати. 
 
В четвъртък Джъстин Трюдо съобщи, че държавното управление му не е получавало публично искане за военна помощ против това ядро протестиращи, които лагеруват в региона на Народното събрание. 
 
„ Човек би трябвало да е доста, доста деликатен преди да разполага военни в обстановки, свързани с канадци “, сподели Трюдо, който отхвърли да се срещне с водачите и ги прикани още веднъж да си вървят. 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР