Канадският премиер Джъстин Трюдо осъди масовото убийство на семейство от

...
Канадският премиер Джъстин Трюдо осъди масовото убийство на семейство от
Коментари Харесай

„Ужасна трагедия“: Канада разтърсена от масово убийство на семейство от Шри Ланка

Канадският министър председател Джъстин Трюдо осъди всеобщото ликвидиране на семейство от Отава, което неотдавна се е преместило от Шри Ланка, наричайки го акт на „ извънредно принуждение ”.

Коментарите на Трюдо в четвъртък пристигнаха в часовете откакто семейство и техен прочут бяха убити при явно намушкване късно през нощта в предградието на Отава Barrhaven.

Жертвите включват 35-годишна жена и нейните четири деца на възраст седем, четири, два и два месеца. 40-годишен другар на фамилията също беше погубен.

Атаката отекна в цяла Канада, която, за разлика от южната си съседка Съединените щати, рядко става жертва на офанзиви с всеобщи жертви. Имаше единствено 14 убийства в Отава, един милионен град, през 2023 година Година по-рано броят беше само 15.

„ Очевидно първите ни реакции са всички на потрес и смут от това извънредно принуждение “, сподели Трюдо пред кореспонденти.

„ Очакваме общността да протегне ръка в поддръжка на фамилията и приятелите, както канадците постоянно вършат. И чакаме способената полиц...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР