Канадският премиер Джъстин Трюдо обяви нова помощ от оръжие и

...
Канадският премиер Джъстин Трюдо обяви нова помощ от оръжие и
Коментари Харесай

Трюдо дава още оръжие на Украйна

Канадският министър председател Джъстин Трюдо разгласи нова помощ от оръжие и съоръжение за Украйна по време на необявено авансово посещаване в Киев, съобщи Ройтерс.

След среща с президента на страната Володимир Зеленски, Трюдо заяви, че предлага нови наказания против 40 съветски физически лица и пет юридически, олигарски и доближени на режима във военния бранш - всички те съучастници, по думите му, във войната на съветския президент Владимир Путин в Украйна.

Канада също по този начин дава 25 милиона $ на Световната стратегия по прехраната на Организация на обединените нации като част от напъните за поддържане на продоволствената сигурност и ще отстрани комерсиалните мита върху целия украински импорт в Канада за идната година. Трюдо заяви още, че Канада ще отвори още веднъж посолството си в украинската столица Киев.

По време на визитата си канадският министър председател посети град Ирпин край Киев, където се водиха яростни борби сред украинските и съветските сили преди изтеглянето на съветските войски в края на март.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР