Канадският премиер Джъстин Трюдо обвини Китай, че произволно е осъдил

...
Канадският премиер Джъстин Трюдо обвини Китай, че произволно е осъдил
Коментари Харесай

Трюдо обвини Китай, че произволно е осъдил канадец на смърт

Канадският министър председател Джъстин Трюдо упрекна Китай, че случайно е осъдил на гибел канадеца Робърт Лойд Шеленбърг, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

По-рано през днешния ден съд в китайския град Далян осъди Шеленбърг на гибел за трафик на опиати. "В качеството ни на държавно управление на Канада сме извънредно разтревожени, както следва да са разтревожени и нашите другари и съдружници от интернационалната общественост, че Китай избра да стартира случайно да постанова смъртното наказване. Ние ще продължим да пазиме ползите на всеки канадец, на който бъде наложено такова наказване ", съобщи Трюдо пред публицисти.
Робърт Лойд Шеленбърг в началото бе наказан през ноември на 15 години затвор, само че прокуратурата пледира, че присъдата е прекомерно снизходителна, и изиска смъртно наказване, напомня Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че казусът най-вероятно ще обтегне още повече връзките сред Пекин и Отава, откакто през декември канадските управляващи арестуваха по искане на Съединени американски щати китайска гражданка, а Китай задържа двама канадски жители по съмнение, че заплашват националната сигурност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР