Канадският моден магнат Питър Нигард (79 г.) е арестуван по

...
Канадският моден магнат Питър Нигард (79 г.) е арестуван по
Коментари Харесай

Арестуваха моден магнат, обвинен в множество сексуални посегателства

Канадският фешън магнат Питър Нигард (79 г.) е задържан по обвиняване за полови похищения против девойки и дами през последните 25 години, заяви АП. Той е арестуван в Уинипег, Канада по искане на американските управляващи.

Няма планувано правосъдно съвещание за освобождение под гаранция, Нигард следва да се яви в съда на 13 януари.

Адвокатът му съобщи, че Нигард отхвърля всички обвинявания и твърди, че е жертва на интрига, подбудена от враждата му със комшия милиардер на Бахамските острови.

По-рано тази година ФБР претърси офисите на канадския магнат в Манхатън в границите на следствие за полов трафик, рекет и други. Преди това 10 дами заведоха дело против Нигард в Ню Йорк, по-късно към желае се причислиха още дами.

Те го упрекват, че подмамва млади небогати дами в имението си на Бахамите с пари и обещания за кариера в стилния бизнес. Ищците настояват, че магнатът злоупотребявал и с девойки на 14-15 години. Жертвите били дрогирани и насилвани в имението на Бахамите, като преди да отпътуват, им прибирали документите.

Компания "Нигард интернешънъл " е основана в Уинипег като производител на спортни дрехи. Тя към този момент има над 170 магазина в Северна Америка, сочат данни от корпоративния й уебсайт.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР