Канадският град Халифакс оглави рейтинга за ръста на цените на

...
Канадският град Халифакс оглави рейтинга за ръста на цените на
Коментари Харесай

Топ 20 на градовете с най-голям ръст в цените на жилищата за Q2

Канадският град Халифакс оглави рейтинга за растежа на цените на жилищата в Глобалния индекс на жилищните градове (Global Residential Cities Index) през второто тримесечие на 2021 година Жилищата в този град са поскъпнали с 30,8%, предава. 

На второ място се подрежда турският Измир (ръст от 30%), на трето е столицата на Южна Корея Сеул (ръст от 30%), на четвърто е американският град Финикс (ръст от 29,3%), а петата позиция се заема от руската столица Москва (ръст от 28,8%). Следват шотландският Хамилтън (ръст от 28%), американският Сан Диего (ръст от 27,1%), съветският Санкт Петербург (ръст от 26,7%), турският Истанбул (ръст от 26,4%) и канадската столица Отава (25,8%). 

В Топ 20 влизат още турската столица Анкара, американският град Сиатъл, столицата на Нова Зеландия - Уелингтън, австралийският Хобарт, австралийската столица Канбера, столицата на Словакия Братислава. След тях място в първата 20-ка намират четири американски града - Сан Франциско, Далас, Маями и Денвър. 

Като цяло световният показател проучва динамичността на цените на жилищата в 150 града по света. Според специалисти цените са се нараснали в 139 от тях. Средногодишното нарастване на цената на жилищата е 9,8%. В 38% (57 от 150 града) има двуцифрено нарастване на цените на жилищата, съгласно изследване на Knight Frank. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР