Канадските власти разпоредиха от полунощ на 7 септември, да се

...
Канадските власти разпоредиха от полунощ на 7 септември, да се
Коментари Харесай

Ваксинирани чужденци ще могат да влизат в Канада

Канадските управляващи разпоредиха от среднощ на 7 септември, да се отворят държавните граници за изцяло имунизирани чужденци, които могат да идват в северноамериканската страна, в това число за развлекателни цели, осведоми БНР.

Според изказване на канадското външно министерство в Канада могат да идват жители на други страни, които са приключили цялостен курс на имунизация единствено с медикаментите на Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson и AstraZeneca минимум 14 дни преди да влязат в страната. В допълнение туристите би трябвало да показват негативен PCR тест, изработен до 72 часа преди идването си в Канада, както и да се записват в особено приложение за пътешестване.

Митническите чиновници си резервират правото да насочат всеки пасажер към експресен тест за ковид. Напълно имунизираните чужденци няма да се нуждаят от 14-дневна карантина, както в този момент би трябвало да вършат неимунизираните канадци, когато се връщат вкъщи.

Външното министерство посочи, че децата под 12 години могат да бъдат без имунизации, само че би трябвало да бъдат съпроводени от изцяло имунизирани родители или настойници. Те също не би трябвало да са под карантина в продължение на две седмици, само че на такива деца е неразрешено да посещават просветителни институции и многолюдни места през първите 14 дни от престоя си в Канада.

Тези ограничения към момента не се ползват за пасажери от Индия и Мароко. Канада затвори директните полети с тези страни на фона на пандемията надлежно до 21 и 29 септември. В същото време жителите на тези страни ще могат да летят до Канада през трети страни, в случай че имат документ за цялостна имунизация с горните медикаменти, както и PCR тест, който не е изработен в Индия или Мароко.

От 9 август канадските управляващи позволиха на изцяло имунизирани американци да влизат в страната. Освен това от същия ден всички огромни интернационалните летища бяха отворени в северноамериканската страна (преди това интернационалните полети се осъществяваха единствено до Ванкувър, Калгари, Монреал и Торонто).

Канадската граница е затворена за задгранични жители, в това число жители на Съединени американски щати, от март 2020 година Съгласно настоящите правила, неимунизираните канадци, влизащи в страната, би трябвало да преминат 14-дневна карантина и да създадат PCR проби за своя сметка. От 5 юли управляващите облекчиха рестриктивните мерки за прекосяване на държавната граница за изцяло имунизирани канадци, както и за чужденци с позволение за престояване. Това разрешава на жителите, приключили курс на имунизация с медикаменти от Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson и AstraZeneca, да избегнат прекосяването през двуседмична карантина.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР