Канадските власти планират да разрешат продажбата в страната от 2035

...
Канадските власти планират да разрешат продажбата в страната от 2035
Коментари Харесай

Във втората по територия страна в света от 2035 г. ще се продават само електромобили и хибриди

Канадските управляващи възнамеряват да разрешат продажбата в страната от 2035 година единствено на леки коли, които са или електрически транспортни средства, или хибриди. Това заяви министърът на околната среда и изменението на климата на втората по територия страна в света, Стивън Гилбо.

" Обявяваме проект за стандарт за досегаемост на електрически транспортни средства, който ще докара до това, че всички нови леки пътнически транспортни средства, продавани в Канада, ще бъдат или електрически, или хибридни, до 2035 година ", споделя министърът, добавяйки, че всички тези коли би трябвало да имат нулеви излъчвания на въглероден двуокис.

Така от 2035 година страната ще спре да продава леки коли, работещи единствено с бензин или единствено с дизелови мотори.
 Канада ще отпусне над $2 милиарда за финансиране на атомната енергетика на Румъния
Канада ще отпусне над $2 милиарда за финансиране на атомната енергетика на Румъния

Средствата ще бъдат за два нови атомни реактора

Канадският министър прецизира, че става въпрос освен за седани и хечбеци, само че и за пикапи и джипове. Ръководителят на ведомството прибавя, че от 2026 година 20% от колите, продавани в страната, към този момент би трябвало да са електрически транспортни средства.

Стивън Гилбо твърди, че канадските управляващи ще създадат всичко належащо, с цел да обезпечат на канадския пазар задоволително коли с мотори без вътрешно горене. Ще бъде построена и нужната инфраструктура за обслужване на електрически коли, а производителите и купувачите на електрически коли ще получат избрани отстъпки (в цените).
 Най-голямата атомна електроцентрала в света ще бъде построена в Канада
Изграждат най-голямата атомна електроцентрала в света - ето къде

Тя ще измести от първото място японската АЕЦ

Според прогнозите, споделя министърът, представен от ТАСС, " до края на десетилетието цената на колите с бензинови и електрически мотори ще бъде една и съща ", а по-късно електрическите коли ще поевтинеят. Гилбо също по този начин твърди, че през идващите 10 години канадците ще похарчат приблизително 82 хиляди канадски $ (около $61 хиляди), с цел да употребяват " общоприет хечбек " с бензинов мотор, и 50 хиляди канадски $ (около $37 хиляди) - за сходен модел на електрическа кола.

Миналата година канадският министър председател Джъстин Трюдо сподели, че федералното държавно управление ще насърчи хората да купуват електрически транспортни средства и да влагат в инфраструктура за зарядни станции. За тези цели се възнамерява да бъдат отделени минимум 2,9 милиарда канадски $ (към оня миг 2,31 милиарда долара).
 Какъв е растежът на продажбите на електрически автомобили в света и в Европа
Какъв е растежът на продажбите на електрически автомобили в света и в Европа

Субсидиите за този пазар към момента продължават
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР